Fra pensjonistsanger til låtskriver i «The Hit»

– Jeg har musikksmak som en 70-80-åring, sa Hans-Arne Arntsen tidligere i år. Av over 3100 bidrag er han og to fra Hedmark blant de få som får vise fram låten sin under NRK-satsingen «The Hit»

Hans-Arne Arntsen spiller gitar

NORGES NESTE HIT FRA INNLANDET? Hans-Arne Arntsen på Jaren og to låtskrivere fra Hedmark er plukket ut til å delta i NRK-programmet The Hit

Foto: Ruth Barsten / NRK

Når jeg skal skrive en låt må jeg sette meg inn i den følelsesverden som teksten handler om. Da må jeg slå av alt annet.

Hans-Arne Arntsen, Låtskriver i The Hit

Tre låtskrivere fra Hedmark og Oppland er plukket ut blant 3162 innsendte bidrag og skal presentere dem for kjente artister i The Hit på NRK TV utover høsten.

Artistene og publikum skal velge hvilken låt de mener har hitpotensial og som skal gis ut på artistenes neste singel.

Innlandet sterkt representert

Lisa Nybrott fra Hamar, Susan Diana Andreassen fra Brumunddal og Hans-Arne Arntsen fra Jaren, fikk sangene sine med i programmet allerede i første runde.

Hamar-jenta Nybrott dukker opp på TV-skjermen i The Hit lørdag den 17. oktober, mens de to sistnevnte skal i ilden samtidig, allerede nå førstkommende fredag den 26. september.

– Jeg har tre hjem; bobilen, Helgeland og Hadeland

Hans-Arne Arntsen er oppvokst på Helgeland i Nordland, men kom til Jaren på Hadeland for 14 år siden. Han falt pladask for roen og atmosfæren i Innlandet.

Her fant han også kjærligheten, så det endte med giftermål og et lite småbruk oppi Røysumslinna på Jaren, hvor endene skvatrer og hønene tripper på tunet.

NRK møter Hans-Arne idet han parkerer bobilen etter å ha underholdt sterkt demente ved Akerselva sykehjem i Oslo.

For tre år siden sa han nemlig opp en fast jobb for å underholde pensjonister og eldre pasienter på heltid med sang og musikk.

Han turnerer land og strand rundt i sin egen bobil, og mener selv han har verdens beste jobb.

Created by InfoDispatcher

Se video om hva som inspirerer Hans-Arne

Sangen «Lovetrain» lå lenge i skuffen

– Jeg er veldig glad i godt voksne folk, sier nordlendingen som har gjort hadelending av seg.

«Lovetrain» hadde ligget mange år i skuffen da Arntsen en dag hentet den frem igjen. Helt tilfeldig så han promoteringen av The Hit på TV, han tok en sjanse og sendte inn låten.

– Jeg ble veldig overraska da de ringte meg, sier han.

Musikksmaken hans er preget av det som kom ut av morens kjøkkenradio da han var liten på Rødøy, og han har fått mye erfaring med at de gamle melodiene blir godt mottatt av den eldre garde.

–De gamle er jo ikke så glad i at jeg synger på engelsk, så det må jeg bare beklage

Hans-Arne Arntsen

LOVETRAIN – EN HIT FOR ALLE? Har Hans-Arne Arntsen fra Jaren laget Norges neste hit?

Foto: NRK

Hans-Arne mener allikevel at "Lovetrain" vil fenge fordi den har en enkel melodi som er lett å nynne på, den inneholder en historie om hjemlengsel og er lett å forstå.

– Innlandet har en et veldig godt musikkmiljø, takket være god atmosfære, mener han.

Hans-Arne Arntsen synes det er lettere å finne roen her, og har valgt et liv blant dyr i et fredfylt kulturlandskap. Han tror uansett at det viktigste han gjør når han skal finne den gode skrivefølelsen, er å slå av mobilen.

– Jeg skrur av alt, Facebook, Instagram, Twitter – og tar gjerne et glass vin.

Hans Arne sier han håper at nettopp hans sang skal bli The Hit. Men han sier at uansett hvordan det går i konkurransen, så blir i alle fall alle låtene presentert på TV.

– Til syvende og sist er det jo det norske folk som velger hvilken musikk de liker. Jeg håper de liker min, sier Lovetrain-komponist Arntsen.

Sam Brown på piratkassett

På spørsmål om hvilken hit han selv først lyttet til, svarer Hans-Arne Arntsen «Papirklipp» av Kim Larsen.

Arntsen legger til at han også hørte mye på Phil Collins-låten «I wish it would rain» og at han digget Sam Browns «Stop» da han var yngre. Den hørte han på en piratkassett som han kjøpte på gata i London som 15-åring.

Så spørs det om hans egen låt slår an blant et bredt publikum og blir Norges neste hit.

Susan Diana Andreassen

IS IT OK?: Susan Diana Andreassen fra Ringsaker kom gjennom første nåløyet, går hun videre i The Hit?

Foto: NRK

Lærte å spille gitar av mamma

Susan Diana Andreassen (f. 1976) i Brumunddal er den andre deltakeren fra Innlandet i The Hit 26. september. Hun har pedagogisk utdanning og jobber i Gjøvik med barn og unge med særskilte behov.

På fritiden er det musikk, venner, dansing, reise, film og litteratur som betyr mest. Og og det var hennes mor som lærte henne å spille gitar.

– Mamma lærte meg tre grep på gitaren da jeg var 9 år. Etter det blomstret lidenskapen for musikk, sier Andreassen.

Hun gikk musikklinja på folkehøgskole og tok musikk som valgfag på lærerskolen. Hun har også vært med i ulike kor og band, men hun har også spilt solo.

Susan spiller litt gitar og litt piano, synger og skriver altså låter. Hennes bidrag til The Hit er låten «Is it OK?»

Arredondo og Busk avgjør

The Hit-artistene Arredondo og Busk

HVILKEN LÅT VELGER DE? Maria Arredondo og Vidar Busk skal velge ut to låter og fremføre dem. Kanskje velger de en fra Innlandet

Foto: NRK

Det er de to artistene Maria Arredondo og Vidar Busk som skal avgjøre om Hans-Arne og Susan Diana går videre etter får presentere sangene sine førstkommende fredag.

Arredondo slo igjennom som artist som 14-åring, og i løpet av karrieren har hun utgitt fem musikkalbum og tolv singler i popsjangeren.

Vidar Busk er både gitarist, vokalist, låtskriver og plateprodusent innen sjangrene blues og soul og har turnert i USA i mange år.

Må imponere DDE og Haukaas

Lisa Nybrott fra Hamar skal i ilden i The Hit først lørdag den 17. oktober. Til daglig studerer hun musikk i Trondheim og har bred erfaring fra frilansvirksomhet og undervisning.

Nybrott har jobbet som musikklærer, vært dirigent og selv gitt undervisningstimer i låtskriving. Hun har snart en master i musikkvitenskap ved NTNU, med sang som hovedinstrument.

Lisa skal prøve å sjarmere artistene Maria Haukaas og DDE og hvis en av dem velger Lisas låt under TV-showet 17. oktober, går hun videre til neste runde med sin «Close to Home».

Lisa Nybrott fra Hamar

CLOSE TO HOME: Hamarjenta Lisa Nybrott kan du møte i The Hit 17. oktober

Foto: NRK