Hopp til innhold

Håper å slippe forvaringdom

Mandag må den såkalte MMS-legen nok en gang møte i retten. Denne gangen er det prosedyrer og påstander fra aktor og forsvarer i Eidsivating lagmannsrett. Forsvarer Harald Stabell håper hans klient slipper unna forvaring.

Eidsivating lagmannsrett under rettssaken mot MMS-legen

Mandag skal aktor og forsvarer komme med sine prosedyrer og påstander under rettssaken mot den dømte MMS-legen fra Hedmarken.

Foto: Linda Vespestad / NRK

MMS-legen fra Hedmarken i sommer dømt til 10 års forvaring for blant annet voldtekt og voldtektsforsøk i Hedmarken tingrett.

Dette skal ha skjedd ved at han lurte unge jenter til å sende ham bilder av at de hadde sex med seg sjøl.

Dømt i lagmannsretten

Han ble også dømt for utpressing og utpressingsforsøk av flere menn. Dommen i tingretten ble anket på stedet, men Eidsivating lagmannsrett ville bare behandle voldtektsdelen av dommen.

Dette ble behandlet i lagmannsretten i november. Da ble han dømt på for voldtekt og voldtektsforsøk av sju jenter.

– Han fester nå sin lit til at han slipper forvaringsdom, og at han får en mildere, tidsbestemt straff, sa mannens forsvarer, Harald Stabell, til NRK etter behandlingen av saken i lagmannsretten.

Årsaken til at man nå straffeutmåling nesten en måned etter behandlingen av saken i lagmannsretten er at den rettsmedisinske kommisjonen ikke ville godkjenne en rapport om legen av psykolog Thore Langfeldt.

Økonomiske motiver

Harald Stabell

Harald Stabell.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Saken begynte å rulle mot mannen fra Hedmarken da en ålesundmann anmeldte et utpressingsforsøk. Han hadde blitt lurt til å sende pikante bilder av seg sjøl, og etterpå ble han presset for penger.

Legen ble pågrepet på jobb for Norsk Luftambulanse på Dombås. Han skal ha kontaktet unge jenter via mobiltelefonen, og lurt de til å sende ham nakenbilder og at de hadde sex med seg sjøl.

I retten forklarte den tidligere legen at han gjorde dette på grunn av økonomiske problemer. Ifølge mannens forsvarer ble hans klient svært skuffet etter at han ble dømt også i lagmannsretten.

– Han håper at han under straffeutmålingen vil slippe unna forvaring eller få mindre forvaring enn i dommen fra tingretten, sier Harald Stabell.