Hopp til innhold

MMS-legen dømt på alle punkter

Den såkalte MMS-legen fra Hedmarken ble dømt på alle punkter i Eidsivating lagmannsrett i dag.

Eidsivating lagmannsrett under rettssaken mot MMS-legen

Ankesaken mot den såkalte MMS-legen gikk i Eidsivating lagmannsrett.

Foto: Linda Vespestad / NRK

– Min klient er skuffet over juryens avgjørelse og at han ikke vant fram med noen av de punktene som var tema i denne omgangen, sier den tidligere legens forsvarer, Harald Stabell.

Den tidligere overlegen på sjukehuset i Elverum ble i sommer dømt til 10 års forvaring for blant annet voldtekt og voldtektsforsøk av unge jenter. Dette skal ha skjedd ved at han lurte unge jenter til å sende ham bilder av at de hadde sex med seg sjøl.

Han ble også dømt for utpressing og utpressingforsøk av flere menn.

– Han fester nå sin lit til at han slipper forvaringsdom og at han får en mildere, tidsbestemt straff, sier Stabell.

Dømt for voldtekt og voldtektsforsøk

Den 39 år gamle mannen anket dommen fra tingretten på stedet, og ankesaken har gått i Eidsivating lagmannsrett i en uke. Mannen anket hele dommen, men lagmannsretten ville bare behandle voldtektsdelen av dommen.

I dag ble den tidligere legen altså dømt for voldtekt og voldtektsforsøk av sju jenter.

– Vi er godt fornøyd med at lagmannsretten har hatt den samme vurderingen som oss, sier aktor i saken, Statsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

Ifølge Hamar Arbeiderblad brukte juryen halvannen time på å komme fram til kjennelsen. Straffeutmåling i saken er 19. desember. Lagmannsretten utsatte straffeutmålingen etter at den rettsmedisinske kommisjonen ikke vil godkjenne en rapport av psykolog Thore Langfeldt om legen.

Lurte jenter

Saken mot mannen begynte å rulle da en ålesundmann anmeldte et utpressingsforsøk. Han hadde blitt lurt til å sende pikante bilder av seg sjøl, og etterpå ble han presset for penger.

Legen ble pågrepet på jobb for Norsk Luftambulanse på Dombås. Han skal ha kontaktet unge jenter via mobiltelefonen, og lurt de til å sende ham nakenbilder og at de hadde sex med seg sjøl.

Han skal så ha brukt disse bildene til å få pikante bilder av menn, og så truet disse for et større pengebeløp.

I retten forklarte mannen at årsaken til at han gjorde dette var økonomiske problemer. Mannens forsvarer sier til ostlendingen.no at hans klient er svært skuffet og tar dommen svært tungt.

– Han håper at han under straffeutmålingen vil slippe unna forvaring eller få mindre forvaring enn i dommen fra tingretten, sier Harald Stabell.

Flere saker fra Innlandet