Gutt skal ha fått jenter til å sende ham nakenbilder

En tenåringsgutt fra Hedmarken er varetektsfengslet i fire uker etter at han skal ha presset mange jenter under 16 år til å sende ham intime bilder og filmer. Jentene kommer fra hele landet.

Liv Hilde Nytrøen

-Politiadvokat i Hedmark, Liv Hilde Nytrøen, sier politiet vil at gutten skal sitte fengslet slik at han ikke har mulighet til å snakke med fornærmede i saken-

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Gutten har sittet varetektsfengslet i 14 dager, og fredag ble han fengslet i ytterligere fire uker.

– Vi ønsker ham fengslet slik at han ikke har mulighet til å påvirke fornærmede, som vi ønsker å avhøre de neste ukene, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Liv Hilde Nytrøen.

Tenåringsgutten ble pågrepet i begynnelsen av mars og siktet for å ha fått jenter til å sende ham intime bilder og filmer. Han er også siktet for å ha opptrådt seksuelt krenkende ovenfor barn og for to voldtekter.

Sosiale medier

Forsvarer Jens-Henrik Lien ba om at gutten skulle løslates.

– Etterforskningen er i en tidlig fase, og han har hittil bare i begrenset grad forklart seg om de forhold som ligger til grunn for siktelsen, sier advokat Lien som ikke ønsker å kommentere saken utover det.

Jens-Henrik Lien

FORSVARER: Advokat Jens-Henrik Lien ville at gutten skulle løslates, men han er nå varetektsfengslet i ytterligere fire uker.

Foto: Privat

Jentene er i dag 14 år og oppover, men flere av dem var yngre da de skal ha hatt kontakt med gutten, fordi noen av forholdene ligger tilbake i tid.

– Kontakten mellom ham og jentene har foregått via sosiale medier, men det har også vært personlige møter.

Politiet ble først kjent med saken etter at en familie i Ålesund anmeldte gutten for truende adferd mot deres datter i fjor høst. På det tidspunktet så ikke politiet omfanget av saken.

– Det ble gjort beslag, men det gjaldt kun én jente. Etter å ha gjennomgått beslaget oppdaget politiet svært mange andre forhold. Det er kun én av de fornærmede som har tatt kontakt med politiet, sier Nytrøen.

– Et stort antall jenter

Hun vil ikke si noe om hvor mange jenter som kan være ofre i saken. Jentene kommer fra hele landet. Politiet har vært i Trondheim, Ålesund, Bodø, Sandefjord, Askim og Hamar for å avhøre jenter og vitner i saken.

– Det er for tidlig å si noe om hvor mange jenter det er, men det er et stort antall. Vi har de siste 14 dagene hatt tilrettelagte avhør av ti jenter, og det er planlagt flere avhør etter påske.

Nytrøen sier politiet ser mer og mer av saker som har sitt utspring gjennom kontakt via internett.

– Dette er svært krevende for politiet å etterforske, Vi har brukt betydelig ressurser på å gjennomgå databeslag. Det er utfordrende og tar tid å identifisere jentene.

Politiet i Elverum etterforsker en tilsvarende sak. Der er en mann i 40-årene siktet for å ha presset rundt 45 jenter i alderen 10–14 år til å sende ham intime bilder og filmer.