Hopp til innhold

Frelsesarméen: Dekker bord for de som trenger det

For dem som ikke har noe sted å feire nyttårsaften vil Frelsesarméens nyttårsfester i Hedmark og Oppland være et kjærkomment tilbud.

F.v.: Per Ivar Fremstad, Rune Værøy og Frank Jonny Eines

INVITERER VÅRE NYE LANDSMENN: F.v.: Vaktmester Per Ivar Fremstad, frivillig Rune Værøy og kokk Frank Jonny Eines.

Foto: Dag Kessel / NRK

Mange steder i Norge åpner Frelsesarmeen dørene til de som trenger det i jula og på nyttårsaften.

I Hedmark og Oppland er det tilstelninger både i Brumunddal, Gjøvik og ikke minst i Frelsesarméens lokaler på Raufoss.

Nyttårsmiddag og sosialt

På Raufoss venter de mellom 30 og 40 personer til nyttårssamlingen i kveld. Mange av dem som kommer dit er utlendinger fra blant annet Afghanistan, Eritrea, Irak og Iran.

Og samlingen i kveld skal være som det bør være på nyttårsaften.

– Vi starter med middag, kalkun med alt tilbehør, før vi spiser dessert og drikker kaffe og spiser kaker, sier Per Ivar Strømstad, vaktmester i lokalene til Frelsesarméen midt i Raufoss sentrum.

Deretter går det slag i slag med ulike typer underholdning, ikke minst fra våre nye landsmenn som kanskje viser fram folkedans fra sine hjemland. Deretter avsluttes det hele på sedvanlig vis med fyrverkeri ved midnatt.

Mye ensomhet på nyttårsaften

Siden mange av dem som søker seg til tilbudet på Raufoss er utlendinger, er det litt spesielle forhold som gjør at de trenger noen å være sammen med.

– De har jo ingen familie her og jeg tror mange av de bare er hjemme i leilighetene sine på nyttårsaften og tenker på familien sin i hjemlandet. Da blir det jo bare en trist kveld, sier Per Ivar, som har hørt mange sterke historier opp gjennom årene fra dem som bruker tilbudet til Frelsesarméen.

Rune Værøy er en av de frivillige som ofrer en nyttårsaften for å hjelpe noen som trenger et sted å være i kveld. Og han gleder seg.

– Jeg skal servere og være sosial med dem som kommer hit. Mange av dem som kommer hit har et behov for noen å prate med og et sted de føler seg velkommen. Det skal jeg hjelpe til med, sier Rune.

HVITE DUKER OG RØDE ROSER: Frelsesarméen i Raufoss er klar til alkoholfri nyttårsfest.

HVITE DUKER OG RØDE ROSER: Frelsesarméen i Raufoss er klar til alkoholfri nyttårsfest.

Foto: Dag Kessel / NRK

Flere saker fra Innlandet