Ferieturen til Mallorca ble et mareritt: – Det var drapsforsøk på naborommet

LILLEHAMMER (NRK): En av de siste nettene på Mallorca våknet Anne Brit til voldsomme lyder fra naborommet. Da hun endelig turte åpne døra og gå ut i gangen fikk hun sitt livs sjokk.

Anne Britt Snuggerud

LIVREDD: Anne Brit Snuggerud fryktet for livet da hun hørte metalliske lyder fra naborommet på hotellet på Mallorca. En mann forsøkte å drepe partneren sin med en dør fra en safe.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

– Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv. Morsinstinktet slo til for fullt. Jeg tenkte bare på å beskytte datteren min, sier Anne Brit Snuggerud.

Hun sitter ute på verandaen hjemme i Lillehammer. Det er ei uke siden hun kom hjem fra den dramatiske ferieturen til Mallorca. En ferietur som ble alt annet en avslappende.

Veggene mellom rommene var veldig tynne, så jeg fikk dessverre med meg alle detaljer.

Anne Brit Snuggerud

– Det var blod over alt

Anne Brit og datteren Ane bestemte tidligere i vår at de skulle ta en mor-datter-tur til Mallorca i juni. Begge var litt slitne etter travle måneder. Derfor fant de ut at et firestjernes hotell med 18-årsgrense var tingen for dem.

– Vi bestilte hotell og fly hver for seg fordi alle charterturene var booket, forteller Snuggerud.

Palmanova Hotel, Mallorca

ALDRI MER: Anne Britt og Ane bodde i femte etasje på Palmonova Hotell. De vil ikke tilbake selv om oppholdet fram til drapet var fint.

Foto: Anne Britt Snuggerud

Hotellet var imidlertid fint og rolig. Akkurat som Anne Brit og datteren hadde drømt om. Men natt til torsdag våknet Anne Brit brått av voldsomme lyder på naborommet.

– Det smalt og jeg hørte en gjentagende metallisk lyd. Jeg hørte også en slags jamrende lyd fra et menneske. Det var ikke et rop om hjelp, men det var en lyd og det var ord på et annet språk, forteller Anne Brit.

Hun ble redd og forsto at noe var galt. Men hun visste ikke hva som skjedde.

– Så våknet dattera mi og jeg sa vi bare måtte holde oss i ro. Jeg var i full beredskap og prøvde å tenke ut en fluktvei. Plutselig hører jeg en person ute på naboverandaen. Jeg var redd vedkommende skulle komme inn til oss eller ta livet av seg. Rommene våre lå i 5. etasje, forklarer Anne Brit.

Vi ringte og ringte til resepsjonen, men det var ikke ingen som tok telefonen. Vi visste ikke hva vi skulle gjøre.

Anne Brit Snuggerud

Etter en lang stund ble det stille og Anne Brit åpner forsiktig døra ut til gangen. Hun visste det var lang vei til resepsjonen som lå i nabobygget.

– Jeg visste at vi måtte løpe langt for å komme i sikkerhet. Så jeg åpner døra og ser rett inn på naborommet. Det synet jeg så da.... Jeg har ikke ord, sier Anne Brit stille.

En person lå livløs på gulvet og det var blod over alt.

– Jeg har ikke sett så mye blod i hele mitt liv. Jeg fikk panikk og rygget tilbake inn på rommet vårt. Vi visste ikke hvor gjerningsmannen var, forteller hun.

Fortvilet fortsatte hun og datteren å ringe resepsjonen, men uten å få svar.

Gjerningsmannen klatret ned

Etter hvert hører Anne Brit stemmer ute fra bassengområdet som ligger under terrassene.

– Jeg hørte folk rope "Jump, jump!". Det viste seg at gjerningspersonen prøvde å klatre ned på fronten av hotellet. Men han skled og ble hengende med hodet ned fra en terrasse. Hotellgjester som ikke ante hva dette dreide seg om prøvde å hjelpe han og satte fram solstoler som han kunne lande på, forteller Anne Brit.

Drap på naborommet

ÅSTED: Anne Brit og Ane delte inngangsparti med to italienske menn i femtiårene. Den ene prøvde å drepe den andre. Her jobber politiet på åstedet.

Foto: Anne Brit Snuggerud

Etter en stund kommer redningsmannskap til stedet. Men ingen visste om den livløse mannen på hotellrommet. Til slutt fikk Anne Brit tak i resepsjonen og politiet kom til naborommet.

Får psykologhjelp

Anne Brit og Ane var de eneste norske gjestene på hotellet, og var ikke tilknyttet noe reiseselskap. Det ble en stor utfordring.

– Vi hadde ingen som kunne hjelpe oss eller forklare oss hva som skjedde. Vi ble fratatt pass og andre reisedokumenter, deretter tatt med til en spansk politistasjon. Det var svært ubehagelig. Vi skulle vitne, men ble ikke behandlet med respekt, sier Anne Brit.

Etter flere timer i avhør ble Anne Brit og Ane til slutt kjørt tilbake til hotellet. Betjeningen spandert gratis WiFi og en lunsj som plaster på såret. Til slutt fikk de også bytte rom.

To dager senere reiste de tilbake til Norge.

– Da vi kom til Gardermoen forrige lørdag kom reaksjonen. Det ble plutselig veldig ubehagelig å være i den store folkemengden.

Nå får hun hjelp til å takle den dramatiske hendelsen. Det gjør at hun klarer å være litt på jobb.

Ane og Anne Britt på Mallorca

FØR DRAMATIKKEN: Her har mor og datter tatt en selfie noen dager før drapsforsøket på hotellet.

Foto: Privat

– Jeg prøver å tenke at dette trolig aldri vil skje igjen. Men det har gjort meg redd og jeg trenger å bli trygg igjen, sier 50-åringen fra Lillehammer.

Hun vet ikke mer om hva som var foranledningen for drapsforsøket på naborommet. Spanske medier skrev om episoden i forrige uke, og opplyste at gjerningsmannen var arrestert.

Han skal nå være varetektsfengslet, siktet for drapsforsøk.