– Vi er veldig glad i våre ansatte. Dette er en måte å vise det på.
Divisjonsdirektør Oddbjørn har foreløpig bakt 120 julekaker.
Til sammen skal han bake 360. De skal han gi til sine ansatte ved Sjukehuset Innlandet i Tynset før jul. Han baker til langt på natt.
Det setter de ansatte stor pris på.
Sjukepleier Hilde Brandsnes ble rørt til tårer av gaven.
– Det føles som at jeg har fått ei gave som er spesiell for meg, forteller sjukepleier Hilde Brandsnes.
Hun er en av de 360 ansatte som har fått julekake og kort av Øien i år.
– Man har virkelig engasjement for personalet når man baker ei julekake til hver ansatt, sier sjukepleieren.
Tøffe tider for sjukehusansatte
I nesten to år har sjukehusansatte stått i frontlinja mot koronavirus-pandemien.
Nå preges helsetjenesten av skyhøyt sykefravær. Nærmere 1000 ansatte er borte fra jobb på St. Olavs hospital hver dag.
– Vi ser at de siste to åra har hatt en enorm belastning på helsevesenet i hele Norge, forteller divisjonsdirektør Øien.
Derfor mener han det er viktig å kunne vise hvor stor respekt han har for sine ansatte.
– Det er en glede å kunne bruke fritida for å fortelle de ansatte hvor mye de betyr for oss, sier Øien.
– Artig å legge litt følelser og håndverk i det
Divisjonsdirektøren forteller at han synes det er ekstra hyggelig å kunne gi noe han har lagd sjøl.
– Det er artig å legge litt følelser og håndverk i det, så blir det en mer personlig gave.
Det er ikke tradisjon for Sjukehuset Innlandet å gi julegaver til de ansatte.
I Sjukehuset Innlandet er det opp til hver avdeling om de vil gi julegaver, forteller kommunikasjonsrådgiver Lise Fuglehaug.
– Vi har ikke anledning til å gi noe gave på foretaksnivå, sier hun.
- I 2020 ga flere sjukehus gaver til de ansatte for å ha stått i pandemien. Det skapte mye debatt:
Ekstra viktig i år
Det er ikke første gang Oddbjørn Øien tar initiativ for å gi gaver til de ansatte. På Tynset har det nemlig blitt tradisjon at ledelsen gir en ekstra oppmerksomhet før jul.
I fjor fikk de ansatte håndlagde skjærefjøler av ledelsen.
I år synes han det var ekstra viktig, og han har fått mange gode tilbakemeldinger.
– Jeg må si jeg kjenner på den ekstra gode juleklumpen i magen, sier han.