Hopp til innhold

Borghild Løvset vant Birken uten sykkelsete

LILLEHAMMER (NRK): Borghild Løvset vant eliteklassen for kvinner under Birkebeinerrittet for tredje gang. Da hun kom i mål lå sete igjen i løypa.

Borghild Løvset vant Birkebeinerrittet

VANT: Borghild Løvset vant Birkebeinerrittet da hun kom i mål på tida 3.03.44. Det er nøyaktig samme tid som hun sykla på i fjor.

Foto: EILIN SPOLÉN JUVA / NRK

Borghild Løvset kom i mål på tida 3.03.44. Det er nøyaktig samme tida hun sykla på i fjor.

– Det er helt magisk. Fantastisk. Jeg har ikke ord som beskriver det nok. Det her er en drøm som jeg ikke trodde skulle gå i oppfyllelse, men det gikk, sier en rørt Løvset rett etter målgang.

Hildegunn Gjertrud Hovdenak tok 2.-plassen da hun kom i mål sju minutter senere, og Elisabeth Sveum ble nummer tre da hun passerte målstreken åtte minutter etter Løvset.

Ensom over fjellet

Løvset tok ledelsen nesten fra start, og rykket fra konkurrentene. Deretter sykla hun alene hele vegen til mål.

– Turen over fjellet var ensom. Jeg stakk jo ganske tidlig, så jeg måtte bare prøve å koble på tankene, holde tempo oppe, og kjøre, kjøre, kjøre.

Borghild Løvset vant Birkerbeinerrittet

GLAD: Det var en rørt Borghild Løvset som kom først over målstreken i kvinnenes eliteklasse under Birkebeinerrittet.

Foto: EILIN SPOLÉN JUVA / NRK

Mista setet

Borghild Løvset kom i mål uten sete

MISTA SETET: Bare noen kilometer før mål falt setet av sykkelen til Løvset da hun tryna.

Foto: EILIN SPOLÉN JUVA / NRK

Kun noen kilometer før mål gikk det galt. Løvset tryna, mista setet og skrapa opp albuen. Da var hun ikke sikker på om hun skulle klare å komme seg først i mål.

– Det gikk galt etter skistadion. Det er jo en litt kaotisk spurt her, så jeg tryna rett og slett. Jeg mista setet, så jeg trodde det kom til å ryke, men det gikk jo.

Det er tredje gang Løvset vinner Birkebeinerrittet. Første gang var i 2013, og andre gang i 2014. Syklisten fra Orkla CK la opp som elitesyklist etter Birkebeinerrittet i 2015, men i juni i år tok hun likevel sitt femte NM-gull. I dag var hun uslåelig.

Siste gang?

Selv om 37-åringen knuste alle konkurrentene i dag, og viste at hun fortsatt er i superform, er hun likevel ganske sikker på at hun nå har sykla sitt siste Birkebeinerritt.

– Jeg har sagt det før, men man skal aldri si aldri. Akkurat nå så var det her siste gangen. Jeg vet hva som kreves for å stå her, og den jobben vet jeg ikke om jeg har kapasitet til å følge opp noe mer.

Flere saker fra Innlandet