Hopp til innhold

Eskil ble første birkebeiner over mål på to år

En punktering skulle bli avgjørende i årets Birkebeinerritt.

Martin Røste Omdahl gratulerer Eskil Evensen-Lie

LILLEHAMMER: Martin Røste Omdahl måtte gratulere vinner Eskil Evensen-Lie etter å ha ledet lenge. En punktering gjorde spurten umulig.

Foto: Åsmund Grini / NRK

Etter to års pause på grunn av pandemien var det klart for Birkebeinerrittet igjen, og syklistene syklet de 86 kilometerne fra Rena til Lillehammer.

I dag tidlig gikk startskuddet for den første eliteklassen med menn over fjellet. Vinneren kom i mål på tiden 2:37:50, som var 16 sekunder før nestemann.

Eskil Evensen-Lie

VINNER: Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Offroad Klubb, var første mann over fjellet.

Foto: Åsmund Grini / NRK

– Det er selvfølgelig veldig deilig. Birken er jo største terrengsykkelrittet i Norge, sa da er det tøft å komme først i mål, sier birkenvinner Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Offroad Klubb.

Han legger til at forberedelsene ikke vært superspesielle annet enn å trene og spise godt. Når det gjelder feiringen så er vinneren litt forsiktig med tanke på korona og restriksjoner.

– Nå trenger jeg en liten dupp, etter å ha vært tidlig oppe i dag. Så får vi feire med en god middag og slappe av litt. Man er helt kokt på kvelden etter dette, sier Evensen-Lie.

Les også: Endelig får de sykle over fjellet igjen

Ledet lenge, men punkterte

Martin Røste Omdahl fra Raufoss og Gjøvik sykkel klubb, lå lenge an til å vinne rittet, men fikk en punktering og ble tatt igjen.

– Jeg kjørte bra lenge, men på Birkebeinerstadion så fikk jeg en sidepunktering på framhjulet, som gjorde at jeg måtte ta det litt rolig. Jeg måtte save litt så jeg ikke kjørte av på vei ned mot Lillehammer, sier Røste Omdahl.

Birkebeinerrittet 2021

SOLSKINN: Årets deltakere i Birbeinerrittet hadde været med seg.

Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK

– Artig å være tilbake

Vinneren i kvinneklassen elite kjørte inn på tiden 03:06:20. Ingrid Lorvik fra CK Victoria var hele fem minutter foran andreplassen.

– Det er veldig artig og veldig deilig, sier Lorvik.

Etter lite nedbør og mye sol i sommer, var det duket for en fin tur over fjellet, uten gjørmebad og mye velt.

Ingrid Lorvik

VINNER: Ingrid Lorvik fra CK Victoria brukte 3 timer og seks minutter over fjellet fra Rena til Lillehammer. Hun vant kvinnenes eliteklasse.

Foto: Åsmund Grini / NRK

– Løypa var veldig tørr og fin. Det var litt løst i grusen, men det var veldig fine forhold i dag, sier Lorvik.

Norges største sykkelritt har begrensninger i antall deltakere i år. På grunn av pandemien er antallet halvert.

– Det er imponerende hva de allikevel får til, med god stemning og mye folk langs løypa. Det er veldig artig å være tilbake igjen, sier vinneren av kvinneklassen som skal feire seieren med å kjøre hjem til Skaun i Trøndelag.

Vinnere i kvinner elite

PÅ PALLEN: Vinner ble Ingrid Lorvik. Andreplass Hildegunn Gjertrud Hovdenak og tredjeplass Elisabeth Sveum.

Foto: Åsmund Grini / NRK

Helsemyndighetene ga i juni grønt lyst til å gjennomføre med inntil 5000 deltakere. For å delta i løpet eller rittet må deltakeren vise koronasertifikat eller ha negativ test innen det siste døgnet.

Flere saker fra Innlandet