Hopp til innhold

TV-aksjonen 2018 til Kirkens Bymisjon.

Norge er et land der forskjellene øker. Pengene fra årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjon.

Kirkens Bymisjon søknad om TV-aksjonen 2018

«Kom inn» vil være motto for TV-aksjonen i NRK i 2018 som er tildelt Kirkens Bymisjon.

Foto: Kirkens Bymisjon

– Vi skal hjelpe de som trenger en seng for natta, en jobb å gå til, et sted å treffe andre eller låne utstyr for å kunne være med på skidag på skolen, sier generalsekretæren i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal.

«Mindre alene sammen»

Kirkens Bymisjon har valgt aksjonsnavnet «Mindre alene sammen» for TV-aksjonen i NRK i 2018. Mottoet er «Et møtested kan endre liv. Flere møter kan endre et helt samfunn».

Lederen i Innsamlingsrådet som bestyrer TV-aksjonen i NRK, Erik Samuelsen, er fornøyd med at de valgte å gå for Kirkens Bymisjon sin søknad.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen fulgte Innsamlingsrådets innstilling om å gi TV-aksjonen i NRK for 2018 til Kirkens Bymisjon.

– Dette vil være en TV-aksjon som støtter de svakeste og de som blir stående utenfor i samfunnet vårt. Dette gjelder blant andre de som er fattige og de som mangler et sted å bo, sa Eriksen etter å ha gitt TV-aksjonen til Kirkens Bymisjon.

– Gleder oss

– Vi gleder oss til å invitere alle i Norge til en stor dugnad for at flere får delta i en meningsfull hverdag, gode fellesskap – og får ly for natten, sa generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon etter å ha fått beskjed om at organisasjonen får TV-aksjonen.

I søknaden legger Kirkens Bymisjon vekt på å skape «møtesteder som motvirker utenforskap, redder liv og forbedrer livskvalitet», og å skape «et mer inkluderende samfunn, som åpner dører fremfor å lukke dem».

Firing Hvambsal understreker at deres mål er at mennesker – uansett religiøs og kulturell bakgrunn, seksuell legning, livssituasjon eller livssyn – erfarer respekt, rettferdighet og omsorg.

– Vi tror på møter mellom mennesker som kraft til å skape toleranse, utvikling og rom for alle. Gjennom TV-aksjonen ønsker vi skape et Norge som er romsligere – med flere åpne dører, sier Firing Hvambsal.

Hun påpeker også at resultatet av TV-aksjonen i år vil bety mest for alle enkeltpersoner som får et møtested å gå til, og som får en ny opplevelse av tilhørighet

Får TV-aksjonen 2018: Les søknaden til Kirkens Bymisjon

12 søkte

Innsamlingsrådet, oppnevnt av NRKs styre, foreslår hvert år for kringkastingssjefen hvem som skal få TV-aksjonen i NRK. Totalt var det 12 søknader om å få TV-aksjonen i NRK for 2018.

I 2017 var det UNICEF-komiteen som hadde NRKs TV-aksjon. Formålet var å hjelpe barn i krigs- og katastrofeområder til en en bedre framtid gjennom ulike utdanningsprosjekter.

De siste årene har det hvert enkelt år kommet inn rundt 200 millioner kroner til TV-aksjonen i NRK.

Verdens største dugnad

TV-aksjonen i Norge kalles gjerne verdens største dugnad. Siden starten i 1974 har innsamlingsaksjonen utviklet seg til et stort nasjonalt løft.

NRK legger om sine programmer, og fokuserer helt og fullt på TV-aksjonen en søndag hver høst.

Samtidig mobiliseres et storstilt innsamlingsapparat over det ganske land hvor både kongelige, politikere, kjendiser, sportsutøvere, unge som gamle trår til for en god sak.

Ronny Brede Aase

Ronny Brede Aase er en av programlederne i P3aksjonen 2018.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

P3-aksjonen henger seg på

De siste årene har NRK P3 hengt seg på TV-aksjonen med sin egen innsamling for samme organisasjon og samme formål.

Ronny Brede Aase, Markus Neby, Adelina Ibishi og Vida Lill Berge vil være programledere for P3aksjonen 2018.

Les også: 12 ville ha TV-aksjonen i 2018