NRK Meny
Normal

Vil bli kvitt fergene

Samferdselsminister, Magnhild Meltveit Kleppa, har stor tro på at E39 kan bli fergefri.

Video Stor tro på fergefri E39

Stor tro på fergefri E39

– Realisering av en fergefri E39 er overmoden! Vestlandsrådet har jobbet jevnt og trutt for en fergefri kyststamvei E39 langs hele kysten, og for meg er det dette som er jobb nummer en, sa leder i Vestlandsrådet og fylkesordførar i Rogaland, Tom Tvedt, før tirsdagens møte.

Kleppa har stor tro på at stekningen kan bli fergefri iløpet av 20 år. I dag møtte hun Vestlandsrådet, der de fire vestlandsfylkene står samlet i planene om en fergefri kyststamvei. Samferdselsministeren mener at saken står sterkt, men kom ikke med noen løfter.

– Konkret og realistisk

– De er veldig konkrete, og de er samlet. De er også realistiske i forhold til at de vet at det er noen stekninger som er lettere enn andre å få realisert, sier Kleppa.

Hun peker på at det gjenstår både teknologi og penger når det gjelder noen av fjordkrysningene. Likevel synes hun at Vestlandsrådet er overbevisende i sin argumentasjon.

LES: Krever fergefri E39 .

– Signalene er gode

Vestlandsrådet opplever også at ministeren har heiet på prosjektet deres.
– Sånn sett er det veldig bra. Signalene er gode. Nå skal vi bare samle oss for å få gjennomslag for våre krav om 100 milliarder, sa Tvedt etter tirsdagens møte med Kleppa.

Fylkesordfører i Hordaland, Torill Selsvold Nyborg, mener at 100 milliarder over 20 år er en god investering for å få fergefri vei fra Kristiansand i sør og nordover til Trondheim.

Her kan du ser fylkesordfører i Hordaland, Torill Selsvold Nyborg (KrF), debattere fergefri kyststamvei i Vestlandsrevyen med Aud Karin Oen (Sv).

Debatt om fergefri kyststamvei.

LES OGSÅ: – Fergefritt E39 krever nytenkning og Løfter frem fergefrie samband .

Bør E39 bli fergefri?

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.