Sender to anonyme politikerbrev til Kripos: – Betydelig likhet i skrift og formuleringer

Politiet har sterk mistanke om at samme person står bak brevene til bergenspolitikerne Henning Warloe (H) og Anna Elisa Tryti (Ap). De skal også gjøre nye tekniske undersøkelser av hullet i Trytis vindu.

Til Henning Warloe
Brev til Anna Elisa Tryti

Tirsdag sto bergensbyråd Anna Elisa Tryti (Ap) frem og fortalte om grove anonyme trusler hun ble utsatt for i 2017. Hun fortalte også om det hun mener er et kulehull i vinduet hjemme, som skal ha kommet på samme tid.

Samme morgen som Tryti fortalte om hendelsene, hadde et nytt anonymt brev dukket opp på byrådskontoret hennes. Der ble det varslet aksjoner mot privatpersoner i protest mot bomringen.

Da dette brevet ble vist frem i media, reagerte bystyrepolitiker Henning Warloe (H). Skriften i det håndskrevne brevet ligner nemlig veldig på et brev han selv mottok og anmeldte i 2014.

– Jeg er overbevist om at det er samme person som har sendt disse to brevene, sa Warloe til NRK.

Politiet åpnet onsdag og torsdag etterforskning både av brevene og hullet i Trytis vindu.

Politiet sier de har sterke mistanker om at brevene har samme avsender.

– Vi har ikke skrifteksperter i Vest politidistrikt. Men det trenger en for så vidt ikke være for å se at det er betydelig likhet både mellom skrifttypen i disse to brevene, og i formuleringene, sier politiinspektør Olav Valland.

Anna Elisa Tryti med trusselbrev

FIKK NYTT TRUSSELBREV: Anna Elisa Tryti hadde tirsdag invitert media til kontoret sitt for å snakke om truslene. Da hun kom på jobb for å forberede seg, lå et nytt trusselbrev og ventet på henne.

Foto: Simon S. Brandseth / NRK

Tekniske undersøkelser av hull i vindu

For å være helt sikre på at det er snakk om samme avsender, vil brevene bli sent til Kripos' skrifteksperter, forteller Valland. Det vil trolig skje fredag.

– Den siste henvendelsen Tryti har fått blir sett i sammenheng med den henvendelsen Henning Warloe anmeldte i 2014. Begge skrivene vil bli sendt til Kripos for undersøkelse, sier Valland.

Han forteller at politiet allerede har gjennomført enkelte etterforskningsskritt i saken, men vil ikke kommentere om de har mistanke mot en konkret person.

Tryti selv har uttalt at hun frykter det blir vanskelig å finne ut noe om det mulige kulehullet grunnet den lange tiden som har gått. Politiet har opprettet en egen sak på dette.

– Det vil bli gjort flere tekniske undersøkelser, sier Valland.