Miriam fant igjen lommeboken på direktesendt TV: – Jeg fikk helt sjokk!

BERGEN (NRK): Dykkere som plukker plast i sjøen finner ofte også gjenstander verdt flere tusen kroner.

Plast i sjøen

IKKE UVANLIG: Det er ikke uvanlig å finne også andre ting enn store mengder plast på havbunnen, sier Eirik Hole i 1 Dykkeklubb Bergen.

Foto: Fredrik Myhre / WWF Verdens naturfond

– Jeg mistet lommeboken min for fire dager siden, og trodde den var stjålet. Torsdag kveld ble jeg bombardert med snapper fra folk som hadde sett NRK sin sending. Da fant jeg ut at lommeboken var hentet opp av dykkere på direktesendt TV.

Det forteller Miriam Dyrdal, som fikk seg en behagelig overraskelse, gjennom Norge Nå sin direktesending fra Vågen i Bergen. Dyrdal er langt ifra den eneste som har mistet store verdier i sjøen.

Miriam Dyrdal

SJOKKERT: Miriam Dyrdal ble sjokkert da lommeboken ble funnet.

Foto: Privat

Mobiltelefoner og iPader

– Det er ikke grense for hva vi kan finne der nede. Ofte dukker det opp både mobiltelefoner og iPader, sier leder i 1 Dykkeklubb Bergen, Eirik Hole.

– De fleste tingene som ligger på bunnen er verdiløse etter en stund. Men noe har stor affeksjonsverdi. Det kan for eksempel være bunadssølv som stammer fra flere generasjoner bakover i tid,

I løpet av torsdagens aksjon hentet hans dykkere opp til sammen to lommebøker, en iPad og flere mobiltelefoner fra havbunnen. Hele 40.000 mennesker deltok i ryddeaksjonen denne dagen. Dykkerne i 1 Dykkeklubb Bergen gjorde sin innsats i havdypet.

– Slike verdigjenstander finner vi hver gang vi dykker. Folk må skjerpe seg, sier Hole.

Skjermutklipp fra Norge nå sin direktesending- Eirik Hole

FUNNET PÅ DIREKTEN: – Kveldens vinner på direktesendt TV er Miriam Dyrdal, sa Eirik Hole da han åpnet lommeboken.

Også politiet fulgte med

Miriam Dyrdal trodde hun hadde mistet lommeboken. Saken var derfor anmeldt til politiet. Også i Vest politidistrikt fikk tjenestemennene med seg funnet av lommeboken direkte på NRK.

– Jeg ble oppringt av en i politiet som hadde behandlet saken min. Hun fortalte at hun kjente igjen navnet mitt, og sa at nå hadde de løst saken, ler Dyrdal.

I Tillegg til pengene og kortene hun hadde mistet, fant Dyrdal igjen gavekort på kinobilletter og en billett fra Ticketmaster.

– Alt var i god stand, sier hun takknemlig.

Mobiler i Våen

ØDELAGTE SKATTER: – Dette finner vi hver eneste gang vi dykker, sier Eirik Hole i 1 Dykkeklubb i Bergen.

Foto: NRK