Miljøvernministeren: – Et stort bidrag for renere natur i Norge

Trolig deltar 100.000 personer i ryddedugnaden i løpet av uken. Miljøvernminister Ola Elvestuen (V) er imponert over engasjementet.

Elevene plukker søppel på stranda.

NASJONAL RYDDEAKSJON: Se bidragene fra dagens ryddeaksjon fra hele landet.

Foto: Philip Hofgaard / NRK
Bilder fra nasjonal ryddedugnad 3. mai.

Torsdag 3. mai har vært en helt spesiell dag. NRK inviterte til stor ryddedugnad der alle i hele Norge kunne ta del. Alle distriktskontorene i NRK har vært med og dekket aksjonen både for radio, TV og nett gjennom dagen.

– Det er gledelig at så mange har deltatt i å rydde. Ekstra gledelig er det at det også er et engasjement for å se på hvordan vi kan bruke mindre plast i fremtiden, sier Ola Elvestuen.

Han ønsker først og fremst å si tusen takk til alle som har engasjert seg.

– Dette har virkelig en betydning. Veldig mye av den plasten som nå plukkes opp har kanskje ligget der i mange tiår. Nå får vi endelig fjernet det. Så får vi håpe at det glimrende arbeidet også fortsetter i fremtiden.

Ola Elvestuen

GLEDELIG: Miljøvernminister Ola Elvestuen sier dagens plastplukking har hatt stor betydning.

Foto: Elise Angell / NRK

Setter av 300 millioner

I dag har Forskningsrådet lyst ut 300 millioner kroner til forskingsprosjekter i havbedrifter.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen oppfordrer til å søke om midler, gjerne prosjekter som prøver å finne nye løsninger for å samle opp boss ifra havet.

– Midlene kan brukes til alt fra forskning på selvkjørende skip til kamp mot forurensing av plast. Dette er rett og slett en investering i havnasjonen Norge, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen til NRK.

Han legger til:

– Aktuelle spørsmål kan være å finne ut av hvor plasten kommer fra, hva vi kan gjøre med den og hvordan vi kan stoppe utslippene. Målet er at Norge fortsatt skal være en stormakt på havet. Derfor må vi også være ledende på å bekjempe forurensning.

Torbjørn Røe Isaksen plukker boss med Rothaugen skole

PLUKKING AV PLAST: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ute i felten sammen med elever fra Rothaugen skole i Bergen.

Foto: Per Christian Magnus / NRK