Her er Sotras nye kinosjef

22. mai åpner SF Kino Sotra på Sartor Storsenter. Et nytt tilbud som ikke er ment som noen konkurrent til kinotilbudet i Bergen.

22. mai åpner SF Kino Sotra på Sartor Storsenter. Et nytt tilbud som kan bli en hard konkurrent for kinoene i Bergen.

FRA AMATØR TIL PROFF: Rolf Øvretveit skal styre fem kinosaler med plass til mer enn 600 personer.

Den nye kinoen kommer i 3. etasje av Sartor Storsenter, midt i det som er i ferd med å bli til Sotra Kystby. De fem kinosalene får plass til til et sted mellom 600 og 700 personer.

Daglig leder Rolf Øvretveit ser frem til det som i fremtiden skal bli Fjell kommunes beste kulturtilbud.

– Som du ser er det jo fortsatt en byggeplass, men salene tar etterhvert form. I disse italienske stolene kommer kinogjengerne til å sitte svært godt.

Fra amatør til proff

Øvretveit drev i 20 år bygdekino på Sotra på mer eller mindre frivillig basis. Filmene ble satt opp i kultursalen til Fjell rådhus. Nå venter en helt ny verden.

– I gamle dager måtte vi som en liten kino sitte å vente på filmene. Vi fikk dem ofte tre til fire måneder etter at de hadde hatt premiere. Det går ikke i lengden. Film er ferskvare!

– Nå er filmbransjen digitalisert slik at vi kan konkurrere med de store kinoene, sier Rolf Øvretveit.

Kinosal i Sotra kino tar form

I FERD MED Å TA FORM: En av salene ved den nye Sotra Kino på Straume.

Foto: Ole-Andre Lagmandokk / NRK

Ingen konkurrent til Bergen

Den nye kinoen blir den første i sitt slag i området rundt Bergen. Den er i utgangspunktet ikke ment som noen konkurrent til Bergen kino.

– Det er veldig mange som i dag ikke går på kino. Gjerne litt voksne folk som synes det er litt for langt og tungvint å reise inn til Bergen for å se film. Mange av dem har sagt at nå kan de endelig begynne å gå på kino igjen, noe de gleder seg stort til, sier Øvretveit.

Åpner for flere kinoer av denne typen

SF Kino er deleier av den nye kinoen på Straume. De er også inne på eiersiden i Bergen kino. Nå åpner administrerende direktør Ivar Halstvedt for at det kan komme flere lignende kinosentre på tettsteder rundt byen.

Den nye kinoen på Straume er en modell som vil kunne passe også andre steder. Jeg ser ikke bort fra at det kan bli etablert nye kinoer i området rundt Bergen, sier Halstvedt til NRK.

Rolf Øvretveit

EN MÅNED TIL ÅPNING: Fra 22. mai kan Rolf Øvretveit ønske velkommen til det nye kinotilbudet på Sartor Storsenter på Straume.

Foto: Ole-Andre Lagmandokk / NRK