Gutt (1) livstruende skadet: Foreldrene har fått oppnevnt bistandsadvokat

Ettåringen lå ikke i barnehagens vogn da ulykken skjedde. Politiet vil ikke kommentere hvor lang tid det gikk før gutten ble funnet.

Torbjørn Kolås Sognefest

IVARETAR FORELDRENE: Bistandsadvokat Torbjørn Kolås Sognefest, her under en rettssak i Bergen tingrett i fjor høst.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Fem dager etter den tragiske ulykken i Akasia Paradis barnehage i Bergen torsdag, er tilstanden til den skadde ettåringen fortsatt kritisk, opplyser Vest politidistrikt til NRK tirsdag ettermiddag.

Gutten lå i vognen sin på et soverom på småbarnsavdelingen. Han falt ut, og ble hengende med en stropp rundt halsen. Han fikk førstehjelp av ambulansepersonell før han ble fraktet til Haukeland.

Nå har guttens foreldre fått oppnevnt bistandsadvokat.

Vil ikke kommentere

Straffeprosesslovens paragraf 107 a sier at fornærmede har rett til å få oppnevnt bistandsadvokat blant annet i saker der «det er grunn til å tro at fornærmede som følge av handlingen får betydelig skade på kropp eller helse».

Eller der «sakens art og alvor, hensynet til de berørte eller andre særlige forhold tilsier at det er behov for advokat».

– Jeg kjenner ikke til hvilket ledd som er brukt for oppnevnelsen, sier politiadvokat Eli Valheim, som mandag overtok ansvaret for saken i Vest politidistrikt.

Det er Torbjørn Kolås Sognefest som er oppnevnt som bistandsadvokat. Han ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

– Jeg har ingen kommentarer i dag, sier han til NRK.

Akasia Paradis barnehage

BLE FUNNET BEVISSTLØS: Ettåringen hadde ligget og sovet på et rom på en småbarnsavdeling i Akasia Paradis barnehage, da han ble funnet bevisstløs av personalet.

Foto: Olaug Spissøy Kyvik / NRK

Privat barnevogn

Politiet har opprettet undersøkelsessak. De gjennomførte før helgen en rekke avhør av ansatte og ledelse i barnehagen, og har beslaglagt barnevognen, som nå undersøkes.

Politiadvokat Valheim bekrefter tirsdag ettermiddag overfor NRK at det var en privat barnevogn, og ikke barnehagens, ulykken skjedde med.

– Alle vognene som barna sover i, eies av barnets foreldre, sier Valheim.

Det er imidlertid ukjent om politiet vurderer det slik at barnehagen lot gutten være for lenge alene på rommet.

Valheim vil foreløpig ikke uttale seg om hvor lenge rommet var uten tilsyn, eller hvor lenge gutten hang i stroppen før han ble funnet.