Normal

Fire menn tatt – leter etter mer sprengstoff

Politiet fikk opplysninger om at mer sprengstoff var på avveie i narkomiljøet på Voss. Fredag kveld ble ytterligere to menn pågrepet i saken. – Vi vil ransake boligen deres i kveld, sier politiadvokat Sylvia Myklebust.

Sylvia Myklebust

TO NYE PÅGRIPELSER: – Det har kommet frem opplysninger i etterforskningen som gjør at vi mistenker dem for tyveri av sprengstoff, sier politiadvokat Sylvia Myklebust om de to nye pågripelsene.

Foto: NRK

Politiadvokat Sylvia Myklebust bekreftet overfor NRK sent fredag ettermiddag at de trodde mer sprengstoff var på avveie og at flere personer kunne bli pågrepet.

Tidligere i dag ble det kjent at to menn og en kvinne i 20-årene var pågrepet etter funn av sprengstoff i flere bygninger på Voss. 20 personer ble evakuert etter funnene.

De tre ble beskrevet av politiet som tilhørende rusmiljøet på Voss. Etter avhørene i ettermiddag ble kvinnen sluppet fri fra varetektsfengsling.

Politiets bombegruppe på Voss

FANT BOMBE: Politiets bombegruppe kom fra Oslo etter funnene på Voss. Nå tror politiet mer sprengstoff er på avveie.

Foto: Adalheidur Oldeide / NRK

Gjennom avhørene fikk politiet opplysninger om at mer sprengstoff var på avveie på Voss.

– Ut ifra avhørene kan det tyde på at det er mer sprengstoff som politiet ikke har kontroll på. Det er mistanke om at andre personer kan ha forsynt seg av sprengstoff. Det er mulig at politiet vil gå til flere pågripelser i saken, sa politiadvokat Sylvia Myklebust fredag ettermiddag.

To menn pågrepet, vil ransake i kveld

Ved 19-tiden fikk NRK først bekreftet at politiet hadde gått til en ny pågripelse i saken. Mannen som ble pågrepet er i begynnelsen av 20-årene.

En halvtime senere forteller politiadvokat Myklebust at nok en mann i 20-årene er pågrepet.

– Vi har nettopp pågrepet ham, sier Myklebust til NRK klokken 19.30.

Begge mennene blir fraktet til varetektsfengsling i Bergen.

– Det har kommet frem opplysninger i etterforskningen som gjør at vi mistenker dem for tyveri av sprengstoff.

De to bor på samme adresse på Voss, ikke langt unna stedet der politiet tror sprengstoffet er stjålet fra.

– Vi håper å få ransaket boligen deres i løpet av kvelden. Men på grunn av kapasiteten her blir de nok ikke avhørt før i morgen, sier Myklebust.

Ingen planer om flere pågripelser

Funn av sprengstoff på Voss

BOMBEFUNN: Politiet fant en bombe, dynamitt og en granat i to bolighus og en garasje på Voss.

Foto: Arsalan Photography

Dermed er fire menn pågrepet i saken, mistenkt for tyveri av og ulovlig oppbevaring av sprengstoff. De to først pågrepne er i tillegg mistenkt for overtredelse av brann- og eksplosjonsvernloven og våpenloven, på grunn av bombefunnet i boligen de to eier sammen.

Politiet sier det er et bekjentskapsforhold mellom de to som ble pågrepet i kveld og de som er mistenkt for befatning med bomben.

– Men de to siste er ikke knyttet til bomben, sier Myklebust.

Etter det NRK forstår har politiet nå ikke mistanke om at flere er involverte i saken.

– Vi har ingen planer om flere pågripelser, sier Myklebust.

Fant sprengstoffet på en låve

Sprengstoffet de fire skal ha forsynt seg av stammer fra en låve på Voss, forteller politiadvokaten fredag kveld. Politiet har ikke funnet ut hvem som eier sprengstoffet.

– Vi tror sprengstoffet har ligget der i lang tid. Det kan virke som om det er gjenglemt. Det er gammelt, og dermed ustabilt, sier Myklebust, politiadvokat i Bergen.

Politiet på Voss jobber også med full styrke på saken i kveld.

– Det gjøres flere avhør, blant annet av vitner. Det er mulig det kan komme flere pågripelser i kveld, sa politibetjent Håvard Skattum til NRK i 18-tiden.

Halvannen time senere har politiet altså pågrepet ytterligere to menn i saken.