NRK Meny
Normal

Brækhus vil bokse i Bergen

Boksedronningen Cecilia Brækhus vil søke dispensasjon fra bokseforbudet for å få bokse i hjembyen Bergen.

Cecilia Brækhus

VIL KJEMPE I HJEMBYEN: Cecilia Brækhus vil lage boksefest i hjembyen Bergen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Hvis jeg får dispensasjon kan jeg kanskje bokse i Bergen allerede til neste år, sier en håpefull Cecilia.

– I så fall kommer vi til Bergen og lager show her, sier hun og smiler.

Ønsker boksekamp i Bergen

Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981. Brækhus og den ulovlige idretten ble likevel hedret av idrettsbyråden i Bergen, Gunnar Bakke (Frp), i dag.

Også han vil at hun skal få lov til å bokse i hjembyen.

– Jeg har ett ønske – at du skal få bokse en kamp i Bergen før du gir deg. Det må gjøres en jobb politisk for å få til dette, sa Bakke til henne under en festlunsj på Rådhuset.

En kjempehappening

Presidenten i Norges bokseforbund Odd Haktor Slåke blir svært begeistret når han hører at Brækhus vil søke dispensasjon for å få bokse i hjembyen.

– Det ville ha vært en kjempestor happening. Bergen skal være glad for at Cecilia kommer derfra, og at de eventuelt får det stevnet, sier han.

– Dette ville være stort også for boksesporten, legger han til.

Stemte ned forslag

Det er kulturdepartementet, Norges idrettsforbund og Det norske bokseforbund som må gi grønt lys til en eventuell dispensasjon.

I mai i år tok Norges Idrettsforbund og Idrettsstyret et endelig standpunkt i loven om proffboksing: De ønsker den fjernet.

Men en knapp måned senere stoppet prosessen da Stortinget stemte ned Fremskrittspartiets forslag om å tillate proffboksing. Både Fremskrittspartiet og Høyre har uttrykt et sterkt ønske om å fjerne forbudet.

I september ble det klart at verken Norges Bokseforbund eller Norges Idrettsforbund vil ta nye initiativ overfor politikerne for å få opphevet forbudet mot proffboksing.

Vil jobbe for dispensasjon

Hjemme i Bergen er idrettsbyrådet er tydelig imponert over at Brækhus har blitt verdensmester i en sport som ikke en gang er lovlig i hjemlandet hennes.

– Du er verdens beste innenfor denne idretten som er veldig utradisjonell, og i tillegg er du i et land der proffboksing ikke er tillatt, sa Gunnar Bakke til henne på festlunsjen i dag.

– Du har en merittliste man kan bli vettskremt av. Du er en tøff dame, og i mine øyne har du vært verdensmester lenge. Du hadde en tøff motstander sist, men du klarte det, sa en tydelig imonert Bakke.

– Det er min store drøm at du får bokse her hjemme, og jeg skal jobbe for at den skal gå i oppfyllelse, sa han.

Les også: Nå kjemper Brækhus mot Skatteetaten

Siste video

Vestlandsrevyen, 22.09.2017.
Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.