NRK Meny
Normal

– Tiden for tomsnakk er forbi!

Den nye lederen i Bergen Senterparti krever at byrådet umiddelbart tar grep i flyktningsaken.

Laila Melkevoll

NY LOKALLAGSLEDER: Laila Melkevoll fra Oldedalen ved Stryn har lang fartstid i politikken. Hun har blant annet sittet to perioder i fylkestinget i Sogn og Fjordane, og vært rådgiver for Liv Signe Navarsete i Kommunal- og regionaldepartementet.

Foto: Torbjørn Tandberg / KRD

Laila Melkevoll ble torsdag kveld valgt som ny leder i Bergen Sp.

Hun fikk årsmøtet, som var samlet i Fana grendahus, med på følgende resolusjon:

«Bergen Senterparti krever at byrådet tar ansvaret regjeringen til nå har sviktet for vårt område, og kommuniserer ut de tiltakene som kommunen og vi alle som innbyggere må tåle å ta.»

– Vi er forferdet over at vi er stilt i en akutt situasjon som kunne vært løst langt tidligere. Tiden for tomsnakk er forbi, nå trenger vi koordinert handling. Vi kan forvente oss hundrevis av nye flyktninger til byen over tid, og dette er et viktig punkt, sier Melkevoll til NRK.

Damen fra Oldedalen i Stryn har lang fartstid i politikken. Hun har blant annet sittet to perioder i fylkestinget i Sogn og Fjordane, og vært rådgiver for Liv Signe Navarsete i Kommunal- og regionaldepartementet.

Velfungerende nærmiljø

– Trenger man senterpartipolitikk i en storby som Bergen?

– Politikken vår i Bergen er mer aktuell enn noen gang. I flere bydeler må vi ta imot akutte flyktninger. Da er det helt avgjørende med et velfungerende nærmiljø og lokalsamfunn med gode nettverk. Vi må få ut informasjon og lufte hvordan vi kan ta imot mennesker på en god måte, sier Melkevoll.

Hun legger til at Sp er kjent som et desentraliseringsparti og «blåser mot vindmøllene».

Jeg tror mange som bor i rekkehus eller blokk drømmer om et småbruk på landet.

Laila Melkevoll, ny Sp-leder

Drømmer om småbruk

– Min påstand er at Senterpartiets politikk er viktig i en storby som Bergen. Vi trenger gode bydelssentra der folk føler seg vel. Jeg tar med meg bygdekulturen fra hjembygda mi, som jeg er kry av. Jeg tror mange som bor i rekkehus eller blokk drømmer om et småbruk på landet.

– Hva kan Sp få til?

– Det er ganske mange ting vi kan gjøre i byen som imøtekommer disse ønskene hos folk. Bergen har et organisasjonsliv som blomstrer, men det mange står utenfor. Vi er 300.000 mennesker og mange kjenner ikke naboen sin. Dette har vi som politikere mulighet til å gjøre noe med, sier Laila Melkevoll til NRK.

Siste video

Transportselskapet Skyss forsøker seg på verdsrekord - for å setje fokus på refleksbruk.
Etter tre strake tap for Brann, venter Rosenborg på stadion på søndag i en avgjørende kamp i medaljestriden.