– Ikke første gang jeg mister kollegaer

Den skotske oljearbeideren Ian Rose var på jobb i Nordsjøen da den tragiske helikopterstyrten skjedde.

Ian Rose fra Skottland

Ian Rose vil ikke spekulere i mulige årsaker til helikopterstyrten. – Jeg prøver mitt beste for å ikke tenke på det før jeg kommer hjem.

Foto: John Arnt Nøstdal / NRK

– Beklageligvis er det ikke første gang jeg mister kollegaer. Man blir aldri vant til det, det er ikke noe man vil bli vant til, sier Ian Rose.

Han var på jobb på en rigg i Nordsjøen da helikopteret på vei fra Gullfaks B til Flesland flyplass styrtet like før klokken 12 i går, og 13 mennesker mistet livet. Han sov dårlig i natt.

– Jeg vet ikke om jeg kjenner noen av dem som var ombord på dette helikopteret, men det gjør sikkert flere kollegaer av meg, sier Rose.

Stille på riggen

Rose forteller at det var helt stille på riggen da de fikk inn meldingen om helikopterstyrten.

– Nøkkelen var å fokusere på hva vi faktisk gjorde, slik at vi ikke skapte en dramatisk situasjon på riggen. Når man er der vil man gjerne gjøre noe eller bidra, men det er lite man kan gjøre for man er en fanget tilskuer på en flytende rigg på havet.

Det var litt etter 10 i dag at oljearbeidere igjen begynte å fraktes til og fra Nordsjøen. NRK møtte Rose på Flesland, før han skulle fly til Aberdeen.

– Jeg visste ikke engang at jeg skulle fly i dag morges. Jeg fikk beskjed om det tidlig fordi det var et helikopter i området.

Turøy

Helikopteret på vei fra Gullfaks B til Flesland gikk ned like før klokken 12 på fredag, på Turøy utenfor Bergen.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Han vil ikke spekulere i hva som kan ha gått galt.

– Jeg prøver mitt beste for ikke å tenke på det før jeg kommer hjem. Jeg prøver å ikke følge med på nyhetene for det kommer bare til å gjøre det verre for meg.