NRK Meny
Normal

Fjernet rotoren fra ulykkesstedet

TURØY (NRK): Lørdag kveld ble rotoren fjernet fra terrenget, et par hundre meter unna der helikopteret styrtet.

Rotorbladet etter ulykken ved Turøy

ROTOREN: Helikoptervraket lå på 6–7 meters dyp. Halepartiet ble hevet fredag. Rotoren ble funnet på land, et par hundre meter unna. Lørdag kveld løftes rotoren vekk.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

En dag etter helikopterstyrten ved Turøy i Øygarden kommune var Vest politidistrikt på en kort befaring sammen med politiets innsatsleder.

Pressen fikk slippe forbi sperringen som er satt opp ved Svelgen bru og innkjørselen til Turøy, men ble bedt om å holde seg et par hundre meter fra ulykkesstedet.

Innsatsleder Ole Bjørn Sveen sier at letemannskapene har gjennomsøkt åstedet og at de har funnet en del smådeler rundt omkring.

– Vi leter ikke etter større deler nå. Søket skal fortsette utover morgendagen, og vi utvider søkeområdet etter hvert. Det er et spesielt landskap her, men letingen har gått greit, sier Sveen til NRK.

Lørdag kveld ble rotoren løftet vekk og fjernet fra terrenget, et par hundre meter unna helikoptervraket. Vraket av helikopteret som styrtet, ble hevet lørdag ettermiddag. Vrakrestene viser hvor fatal ulykken som kostet 13 mennesker livet var.

En dag etter helikopterstyrten ved Turøy i Øygarden kommune var Vest politidistrikt på en kort befaring sammen med politiets innsatsleder.

SE VIDEO: 30-40 politifolk og mannskaper fra Havarikommisjonen jobber med å samle vrakdeler og sikre spor. Pårørende og etterlatte får søndag mulighet til å se ulykkesstedet.

– Hele lokalsamfunnet er i sorg

Etter befaringen sier ordfører i Øygarden kommune, Børge Haugeto, at ulykken preger kommunen stort.

– Hvert liv er umistelig. Jeg tenker på menneskene som skulle trygt hjem fra jobb, og så endte det så tragisk. Hele lokalsamfunnet her er i sorg, sier Haugeto til NRK.

Ordføreren skryter av støtteapparatet, som Statoil har satt i sving.

– Kommunen vil sørge for god oppfølging fremover, også for hjelpemannskapene som sitter med sterke innrykk. Det vil være fagpersonell tilgjengelig i lang tid fremover, sier han.

Politiet, dykkere og Sivilforsvaret søker fortsatt etter vrakrester i området.

Innsatsleder Ole bjørn Sveen

SMÅDELER: Politiets innsatsleder Ole Bjørn Sveen opplyser at de har funnet en del smådeler rundt åstedet.

Foto: Randi Elise Midtskog / NRK

De svarte boksene ble sendt til England

Helikoptervraket lå på 6–7 meters dyp. Halepartiet ble hevet fredag. De svarte boksene er funnet og ble sendt til England lørdag.

Det var elleve nordmenn, en brite og en italiener om bord i helikopteret av typen Super Puma, som tilhørte CHC Helikopter Service.

Identifiseringen av de omkomne vil trolig være klar innen fem dager. Inntil da, er det uklart om alle er funnet etter styrten, opplyste politiet.

Helikopterstyrt ved Turøy

ULYKKESSTEDET: Vraket av helikopteret som styrtet ved Turøy vest for Bergen, ble hevet lørdag ettermiddag. Vraket, som ble heist opp av et kranfartøy, er helt ødelagt. Vrakrestene viser hvor fatal ulykken som kostet 13 mennesker livet var.

Foto: Randi Elise Midtskog / NRK

Pressebrifing søndag formiddag

Mange etterlatte har kommet til pårørendesenteret i Bergen etter helikopterstyrten. Her er det helsepersonell, politi, nordsjøprester og psykologer tilgjengelig for dem som ønsker det.

Sveen sier at pårørende ikke har vært på åstedet ennå, og at det blir aktuelt senere.

Stabssjefen i Vest politidistrikt tar sikte på å oppdatere pressen om helikopterulykken søndag klokken 10.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger