Verdenscupleder Maren Lundby drømmer om OL-gull

LILLEHAMMER (NRK): I februar kan hun bli tidenes første norske kvinne som vinner OL-gull i hoppbakken. Maren Lundbys sesongstart har gitt grunn til å tro at det er mulig.

Maren Lundby i Lysgårdsbakken

SER MOT OL: Den store drømmen for Maren Lundby er å ta gull eller en medalje i OL i Pyeongchang om seks uker.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Ting er på plass, så det handler bare om å beholde formen egentlig, sier Maren Lundby. Hun var i dag på siste trening for året i Lysgårdsbakkene på Lillehammer.

Året hun legger bak seg har bestått av både oppturer og nedturer, fra å se pallen ryke i VM i Lahti til verdenscupledelse i inneværende sesong. Nå drømmer totningen om å bli historisk og ta gull i OL.

– Hvis jeg hadde greid å ta et OL-gull eller en medalje så hadde det skapt et større engasjement rundt sporten, tror Lundby.

Maren Lundby

SISTE TRENINGSØKT: Maren Lundby var tidlig oppe og hadde siste treningsøkt på Lillehammer for i år. I 2018 håper hun på mer suksess.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Ser fryktelig lovende ut

Et eventuelt OL-gull vil bety mye for hele hoppsporten, mener treneren hennes Gjermund Lunder.

– Det vil bety veldig mye for Maren, det vil bety mye for jentehopp i Norge og norsk hoppsport.

Lundby har denne sesongen tatt seieren både på hjemmebane på Lillehammer og i tyske Hinterzarten. Nå kan hun gå inn i et nytt år med gul ledertrøye, som symboliserer at hun leder verdenscupen. Det gjør at lagvenninnene har stor tro på Lundby framover.

– Det ser jo fryktelig lovende ut. Hun er rett og slett helt i toppen i alle renn, sier Anniken Mork.

Maren Lundy leder verdencupen - og drømmer om OL-gull

– Har troa

Lundby er kanskje den største favoritten til å ta gull av skihopperne Norge sender til Sør-Korea. Selv har hun også troa på at det er mulig å ende på toppen av pallen under de 23. olympiske vinterlekene.

– Det gjelder å ha med seg mye selvtillit inn mot OL i februar. Jeg har troa på gull. Det er mulig, sier hun.

Verdenscupleder Maren Lundby

VERDENSCUPLEDER: Etter to verdenscupseire leder Maren Lundby verdenscupen i årets sesong. En ledelse hun drømmer om å beholde helt til sesongslutt.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK