NRK Meny
Ulv skutt i Engerdal
Foto: Lars Gangås/Statens Naturoppsyn

Ulv i Hedmark og Oppland

 • Mistanke om to ulver

  Det er mistanke om at det er to ulver som herjer i saueflokkene i nord-Østerdal. Forskerne har analysert prøver fra ulv i området som viser at det er ei ung tispe fra Sverige i omrodet. Men det er også funnet spor som kan tyde på at det også er en større ulv i området.

 • Funnet flere drepte sauer

  Det ble funnet enda flere sauer som er skadd eller drept av ulv i Nord-Østerdal i løpet av dagen i går. Det er nå 120 sauer som er funnet. Men letinga etter flere skadde og drepte fortsetter i dag.

 • Antall ulvedrept sau stiger

  Minst 110 sauer er bekreftet døde etter ulveangrep i Nord-Østerdalen. Ulven har angrepet sauer i Gammeldalen i Tynset i natt. Det jaktes på ulven, men til nå har det vært resultatløst. Fellingsleder Jo Esten Trøan regner med å finne flere døde sauer.

 • Bygdefolk hjelper saueeiere

  Bygdefolk i Tolga stiller opp og hjelper saueeiere som er rammet av ulveangrep. Tirsdag kveld gikk folk manngard for å lete etter flere skadde eller drepte sauer. Vel 80 dyr er til nå bekreftet tatt av ulv i Tolga, Tynset og Rendalen kommuner.

 • Vil ta ut Slettåsflokken

  Et flertall i rovdyrnemdene i Hedmark, Oppland, Akershus og Østfold vil åpne for lisensjakt på ulvene i Slettåsflokken i Trysil til vinteren. Det vedtok de i dag. De går også inn for å ta ut 12 dyr utenfor ulvesona, skriver Østlendingen.

  Slettås-flokken på Osensjøen
  Foto: Arne Nævra/Torgeir B. Lande / NRK