NRK Meny
Ulv skutt i Engerdal
Foto: Lars Gangås/Statens Naturoppsyn

Ulv i Hedmark og Oppland

 • Ingen lovnader om ulve-erstatning

  Beitebrukerne på Hadeland og Toten må vente før de eventuelt kan få erstatning etter ulvens herjinger i sommer. I kveld var det møte mellom sauebønder og fylkesmannen. – Der kom det ingen konkrete lovnader, skriver Ketil Ulset i en SMS til NRK.

 • Ulv skutt i Stockholm

  En ulv er felt i de nordlige delene av Stockholm. Det har i lengre tid vært fellingstillatelse på en ulv, etter at flere hunder og sauer har blitt tatt. Ulven er mest sannsynlig fra Slettåsreviret i Trysil.

  Ulv Slettås
  Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
 • Skutt i Stange onsdag

  Denne hannulven ble skutt i Romedal almenning i Stange onsdag ettermiddag. Ulven veier 51, og er en ungulv. Dette er den første ulven som er skutt under årets lisensjakt.

  Ulv
  Foto: SNO/Jan Huseklepp Wilberg
 • Forlenger fellingstillatelse på ulv

  Länsstyrelsen i Stockholm har besluttet å forlenge fellingstillatelsen på en «norsk» ulv i nordlige deler av Stockholm. Den nye fellingstillatelsen gjelder til 22. oktober.

 • Kan skyte seks ulvar i Värmland

  Svenske styresmakter har gitt fellingsløyve for seks ulvar i Värmland i 2018. Värmland grensar til Hedmark, Akershus og Østfold. Til saman er det gitt fellingsløyve for 22 ulvar i Sverige i 2018.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny Storhamar-seier

  Storhamars håndballkvinner slo Tertnes 26-23 og er fortsatt ubeseiret på tabelltoppen etter seks serierunder. Elise Skinnehaugen ble Storhamars toppscorer med åtte mål.

 • Sauebønder misfornøyde med sommel

  Bøndene er misfornøyde med at det ennå ikke er avklart hva de får i erstatning etter at en ulv drepte eller skadet 300 sauer i sommer. Kjetil Ulset i Gran beitelag sier at flere vurderer å slutte som sauebønder, hvis dette ikke snart blir avklart.

  Kjetil Ulset i Gran sauebeitelag
  Foto: NRK