NRK Meny
Ulv skutt i Engerdal
Foto: Lars Gangås/Statens Naturoppsyn

Ulv i Hedmark og Oppland

  • Ingen lovnader om ulve-erstatning

    Beitebrukerne på Hadeland og Toten må vente før de eventuelt kan få erstatning etter ulvens herjinger i sommer. I kveld var det møte mellom sauebønder og fylkesmannen. – Der kom det ingen konkrete lovnader, skriver Ketil Ulset i en SMS til NRK.

  • Ulv skutt i Stockholm

    En ulv er felt i de nordlige delene av Stockholm. Det har i lengre tid vært fellingstillatelse på en ulv, etter at flere hunder og sauer har blitt tatt. Ulven er mest sannsynlig fra Slettåsreviret i Trysil.

    Ulv Slettås
    Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
  • Skutt i Stange onsdag

    Denne hannulven ble skutt i Romedal almenning i Stange onsdag ettermiddag. Ulven veier 51, og er en ungulv. Dette er den første ulven som er skutt under årets lisensjakt.

    Ulv
    Foto: SNO/Jan Huseklepp Wilberg
  • Forlenger fellingstillatelse på ulv

    Länsstyrelsen i Stockholm har besluttet å forlenge fellingstillatelsen på en «norsk» ulv i nordlige deler av Stockholm. Den nye fellingstillatelsen gjelder til 22. oktober.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Skadeverk på biler i Hamar

    I løpet av natta er det gjort skadeverk på to parkerte biler i Hamar sentrum. Det ber også stjålet en del verdier fra bilene. Sakene blir anmeldt, skriver politiet på Twitter.

  • Vinningskriminelle med handleliste

    To menn fra Romania er tatt på Romerike, med et større parti tjuvgods og lister med adresser til butikker i Hedmark og Oppland. Romerikes Blad omtalte saken først. Det er beslaglagt tjuvgods for 252.000 kroner. Mennene er varetektsfengslet i 2 uker.

  • Flere læreplasser i Innlandet

    Antallet læreplasser øker i Hedmark og Oppland. Mangel på læreplasser gjør at elever på yrkesfag ikke får fullført utdanninga si med opplæring i bedrift. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaken er glad for utviklingen som nå skjer.

    Torbjørn Røe Isaksen
    Foto: Roald Marker / NRK