NRK Meny
Normal

– Politikerne må svare for seg i valgdebatten

– Folk har krav på å få vite hva de står for, sier lederen av Sjukehusaksjonen i Oppland. Se folkemøtet i Gjøvik direkte her fra klokken 18.00!

Sykehusaksjonen, Gjøvik

Sykehusaksjonen, Gjøvik

– Jeg har ingen problemer med å forstå at folk i Østerdalen slåss for sjukehuset sitt. Men da håper jeg de har samme syn på at vi slåss for å hindre nedleggelse av sjukehus som er mye større enn Tynset og som betyr like mye.

Leder for Sykehusaksjonen i Oppland, Størk Hansen, har forståelse for det store engasjementet på den andre siden av fylkesgrensa.

– Enten for eller imot

I går demonstrerte tynsetinger mot nedleggelse av sjukehuset med akuttfunksjon. Rundt 4000 møtte opp og viste motstand mot at administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Morten Lang-Ree, forrige uke åpnet for en ny høringsrunde knytta til det det desentraliserte sykehustilbudet i Hedmark og Oppland.

Størk Hansen

Leder for Sjukehusaksjonen i Oppland, Størk Hansen, ønsker klare svar fra politikerne på hva de mener om organiseringen av framtidas sjukehus i Oppland og Hedmark.

Foto: Stein Schinstad / NRK

– I dag har vi et folkemøte og vi har invitert ti politiske partier til en stor valgdebatt i Gjøvikhallen. Jeg venter stor oppslutning, hallen rommer rundt 400 personer, sier Hansen.

Det nok en gang er på tide å mobilisere for å vise motstand mot nedleggelser av sjukehus i Oppland, politikerne har i stor grad har unngått å flagge klare standpunkt, mener Hansen.

– Folk har krav til å vite hva partiene i Oppland står for. En del av dem har fram til nå løpt rundt som ulldotter og ikke ønsket å ta tak i dette. Enten er de for eller imot og det bør komme fram i kveld.

– Forventer bra oppmøte

Han blir skuffa om det ikke møter opp mange i kveld.

– Jeg forventer at folk kommer og krever svar på hva politikerne mener om sjukehusframtida. I tillegg skal vi også spørre om høringsuttalelsene – vi mener en helhetlig plan må sendes ut på høring, etter at samfunnsanalysen foreligger. Fram til ei slik høring er gjennomført, bør alle planene legges på is.

– Det er en forferdelig sak at Oppland og Hedmark er et foretak, det er enorme områder og det er nødt til å bli tull. Det var en bra ordning ble ødelagt i 2003.


Sykehuset i Gjøvik
Foto: Jorun Vang