NRK Meny
Normal

Reagerer på at Hera får ny frist - igjen

Komposteringsanlegget Hera Vekst i Elverum har nok en gang fått ny frist til å utbedre luktproblemene. – Jeg måtte sette meg da jeg fikk vite det, sier aksjonsleder mot vond lukt, Britt Grambo.

Britt Grambo

Britt Grambo i Aksjonsgruppa mot vond lukt reagerer på at Hera Vekst får forlenget frist.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Britt Grambo i Aksjonsgruppa mot vond lukt i Elverum reagerer kraftig på at Fylkesmannen i Hedmark har gitt Hera Vekst en ny frist til å utbedre problemene med søppellukta i byen.

– Er det mulig?

– Jeg måtte sette meg. Er det mulig? Går det virkelig ann for et firma å få nok en utsettelse? Nå har de drevet i så mange år og gitt nye datoer, sier Grambo.

Fristen gikk opprinnelig ut 31. mars. Vond lukt er fortsatt et problem, men likevel valgte Fylkesmannen å utsette fristen enda en gang.

– Det gjør vi fordi de er ingen i en god prosess, og de har visst gjennom dokumentasjon at sannsynligheten til å nå målet er tilstedet, sier senioringeniør Ola Gillund.

Bør vente med en avgjørelse

Hera Vekst har fått frist til 1. desember for å bevise at luktproblemene er blitt mindre. Fylkesmannen skriver i sin tilbakemeldingen på rapporten fra Hera Vekst at de har merket seg at Hera Vekst ikke er i mål med gjennomføring av alle pålagte tiltak.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hera Vekst

Hera Vekst får noen måneder til på å bevise at de har klart å redusere luktproblemene.

Foto: NRK

Fylkesmannen mener likevel at det vil være feil å trekke en endelig konklusjon i spørsmålet om bedriften har klart å nå målet om en vesentlig luktreduksjon.

Erfaringsmessig så er det mest lukt fra bedriften om høsten og vinteren, derfor mener Fylkesmannen at det er best å utsette avgjørelsen til slutten av året.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK
 • Skulle til Bergen med et flyttelass

  Sjåføren av en lettbil blir anmeldt etter at vegvesenet avdekket at tilhengeren hadde en defekt ramme (bildet). Kontrollen foregikk på Kalplassen i Nord-Aurdal. Bilen skulle helt til Bergen med et flyttelass, og ble avskiltet.

  Lettbil-tilhenger, defekt ramme
  Foto: Statens vegvesen
 • Skjøld fikk bronse

  Maren Skjøld fra Gjøvik fikk bronse under kombinasjonen i alpin-NM i Hafjell i dag, melder Oppland Arbeiderblad. Lørdag er det super-G og på søndag slalåm.

  Maren Skjøld
  Foto: Skiforbundet