NRK Meny
Normal

Reagerer på at Hera får ny frist - igjen

Komposteringsanlegget Hera Vekst i Elverum har nok en gang fått ny frist til å utbedre luktproblemene. – Jeg måtte sette meg da jeg fikk vite det, sier aksjonsleder mot vond lukt, Britt Grambo.

Britt Grambo

Britt Grambo i Aksjonsgruppa mot vond lukt reagerer på at Hera Vekst får forlenget frist.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Britt Grambo i Aksjonsgruppa mot vond lukt i Elverum reagerer kraftig på at Fylkesmannen i Hedmark har gitt Hera Vekst en ny frist til å utbedre problemene med søppellukta i byen.

– Er det mulig?

– Jeg måtte sette meg. Er det mulig? Går det virkelig ann for et firma å få nok en utsettelse? Nå har de drevet i så mange år og gitt nye datoer, sier Grambo.

Fristen gikk opprinnelig ut 31. mars. Vond lukt er fortsatt et problem, men likevel valgte Fylkesmannen å utsette fristen enda en gang.

– Det gjør vi fordi de er ingen i en god prosess, og de har visst gjennom dokumentasjon at sannsynligheten til å nå målet er tilstedet, sier senioringeniør Ola Gillund.

Bør vente med en avgjørelse

Hera Vekst har fått frist til 1. desember for å bevise at luktproblemene er blitt mindre. Fylkesmannen skriver i sin tilbakemeldingen på rapporten fra Hera Vekst at de har merket seg at Hera Vekst ikke er i mål med gjennomføring av alle pålagte tiltak.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hera Vekst

Hera Vekst får noen måneder til på å bevise at de har klart å redusere luktproblemene.

Foto: NRK

Fylkesmannen mener likevel at det vil være feil å trekke en endelig konklusjon i spørsmålet om bedriften har klart å nå målet om en vesentlig luktreduksjon.

Erfaringsmessig så er det mest lukt fra bedriften om høsten og vinteren, derfor mener Fylkesmannen at det er best å utsette avgjørelsen til slutten av året.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.