NRK Meny
Normal

– Kanskje Brønnøysund er stedet?

Til våren starter innspillingen av sesong to av «Lilyhammer», men det er ikke brått sikkert at dette vil foregå på Lillehammer. Men kan man egentlig flytte «Lilyhammer» ut av Lillehammer?

Thomas Løken

Thomas Løken tror Brønnøysund kan være et bra sted å spille inn sesong to av «Lilyhammer»

Foto: Monica Rikoll / NRK

Lilyhammer-reklame

Nikker er de eneste i byen som bruker «Lilyhammer» i sin reklame.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Til våren er det klart for innspilling av åtte nye episoder av suksesseien «Lilyhammer», i alle fall hvis vi snakker på Norges-basis.

Men denne gangen er det ikke sikkert at Lillehammer får gjensyn med Steve van Zandt og kompani.

– Jeg kan ikke si noe om innholdet i sesong to, derfor kan jeg heller ikke si noe om hvor innspillingen skal foregå, forklarer produsent Lasse Hallberg i Rubicon til NRK.

Hvor mener du at serien bør spilles inn? Skriv din mening nederst i saken.

– Hva med Brønnøysund?

Men hvordan vil Lillehamringene reagere hvis serien «Lilyhammer» legges til et annet sted?

– Innspillinga av sesong to må foregå her i byen. Det blir ikke noe «Lilyhammer» uten Lillehammer, sier lillehamring Pål Skjetne, som sier han er storfan av serien.

Flere vi møter i Storgata i Lillehammer er helt enige, serien må spilles inn i samme byen. Eller i alle fall på et landlig sted.

– Kanskje Brønnøysund er et alternativ? Det er jo landlig og fryktelig lite, så det blir en stor kontrast til gangstermiljøet i amerikansk storby, undrer Thomas Løken.

– Men det skal jo godt gjøres å finne en stor nok bar i Brønnøysund da, legger han til.

(saken fortsetter under bildet)

Pål Skjetne

Det har blitt populært å sitte på Giovannis plass inne på Nikkers.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Vil sitte på Giovannis plass

Men selv om TV-serien kanskje har vært med å gjøre Lillehammer enda litt tydeligere på kartet, er det få steder i byen hvor man kan finne tegn til eks-mafioso Giovanni Henriksen.

Nikkers er det eneste stedet i byen som aktivt promotere seg selv ved hjelp av «Lilyhammer»

– Grunnen til at vi har bilde av Steve van Zandt på veggen er fordi han kom innom her ofte og spiste lunsj, forklarer Maren Augestad, servitør på Nikkers.

Men hun sier det er mange turister som kommer innom for å ta bilder, spesielt av den berømte plassen u hjørnet under elghodet.

– Spesielt amerikanerne blir ville av begeistring når de kommer inn og ser at elghodet på bildet faktisk henger her i virkeligheten, sier Augestad.

Måtte sjekke ut «Flamingo»

– Jeg måtte gå inn den rosa døra til «Flamingo» når jeg kom hit, innrømmer Thomas Løken, som er på besøk i Lillehammer.

«Flamingo» er Giovanni Henriksens bar i serien, og deler av barscenene er filmet foran utestedet Brenneriet, som har den særegne rosa inngangsdøra.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 90 ulver registrert i Norge

  Det er registrert 90 ulver i Norge hittil i vinter. Det er telt sju ulvekull i helnorske revir og fire til seks kull i grenserevir.
  Det er blant annet registrert ulvekull i revirene i Osdalen, Julussa, Letjenna og Slettås, melder Rovdata.

 • Skal utrede skolestruktur i Sel

  Et flertall i Sel kommunestyret vil ha utredet en mulig sammenslåing av grunnskolene på Otta og Sel til en skole. Årsaken er økonomi og elevtall. Rådmannen skal legge fram en utredning om saken i løpet av første kvartal neste år, skriver GD.

 • Bompengesvikt på nye E6

  Trafikken i bomstasjonene på nye E6 i Gudbrandsdalen er lavere enn forventet, skriver GD.I snitt passerer 4 500 kjøretøy i døgnet bomstasjonene mellom Frya og Sjoa. Beregninger lå fra 5 300 til 6 400 kjøretøy. Det betyr milliontap for bompengeselskapet.