Lillehammer slo tilbake og vant

Lillehammer vant den andre NM-finalen i ishockey 5–4. – Vi fortjente ikke å vinne, sier Storhamars trener Fredrik Söderström.

2. finale Lillehammer-Storhamar

FULLSATT HOCKEYHALL: En fullsatt hall så den andre semifinalen mellom Lillehammer og Storhamar.

Storhamartreneren var ikke fornøyd med lagets innsats torsdag kveld.

– Vi var tunge i mössan, sier han, men Lillehammer var bra i dag. Han tror det kan ende med sju finalekamper før NM er avgjort.

Lillehammer-spiller Stein Tore Bakken er klar i sin vurdering av finalekampene.

– Vi spilte dårlig i den første kampen, spilte bra nå, og vi satser på å vinne norgesmesterskapet, sier han.

Stein Tore Bakken, L.I.K.

VETERAN: Eldstemann på L. I. K, Stein Tore Bakken, er strålende fornøyd med å spille i finalen.

Spilte vinnerkampen 5. april 1994

Sist de to mjøslagene møttes i finalespill, var i 1994. Den gangen vant Lillehammer over Storhamar. Det er eneste gang Lillehammer ishockeyklubb har vunnet norgesmesterskapet.

Tor Nilsen har trent Lillehammr Ishockeyklubb, og spilte på A-laget da Lillehammer vant over Storhamar for 24 år siden.

– Det er moro at det ble mjøsderby i finalen. Dessuten er det veldig bra for hockeyinteressen her når Lillehammer og Storhamar møtes i finalespill, sier han.

Storhamar har vunnet NM seks ganger, seinest for 10 år siden i 2008.

Hovedtrener på LIK, Tor Nilsen

VANT I 1994: Tor Nilsen spilte på Lillehammer da de vant nm mot Storhamar 5. april 1994.

I sluttspillet teller ikke målforskjell, og bare ett lag vinner hver kamp. Før kampen ledet Storhamar 1–0 i kamper, nå er stillingen 1–1. Lagene spiller kamp annenhver dag til et av lagene har vunnet fire kamper.

3. periode

Lillehammer står imot og vinner kampen 5–4. Dermed er det 1–1 i kamper mellom Storhamar og Lillehammer.

Storhamars Jacob Berglund reduserer til 5–4 etter 16 minutter. Hallen koker. Lillehammers Brett Cameron øker til 5–3 etter 13 minutter i 3. periode.

Da øker Lillehammer til 4–3 etter 12 minutters spill ved Sondre Bjerke.

3. periode er i gang. Lillehammer presser, men etter 6 minutter utligner Storhamar til 3–3 i overtall ved Jacob Ludwig Berglund.

2. periode

Da ender 2. periode med stillingen 3–2 til Lillehammer.

Etter 12 minutter scorer Lillehammer til 3–2 ved Fredrik Dahl.

2. periode startet med Lillehammer i overtall. Det ble ingen ting ut av overtallet, men så får Storhamar nok en utvisning etter 6 minutter. Lillehammer sliter med å score i overtall.

1. periode

Første periode ender 2–2. Ny scoring for Lillehammer. Brett Cameron utligner til 2–2 etter 17 minutter. Etter 12 minutter scorer Storhamar 1–2 ved Josh Nichols. Før det 1–1 etter 8 minutter spill ved Lillehammers Joey Benik. Storhamar åpner ballet med scoring i overtall etter 5 minutter ved Robin Dahlstrøm.

Det er fullt trykk fra begge lag i første periode. Spillet bølger fram og tilbake.