NRK Meny
Normal

Nekter straffskyld for 66 av 77 tiltalepunkter

Den tidligere overlegen er tiltalt for blant annet overgrep og trusler mot over 20 jenter og trusler og utpressing mot like mange menn. Da rettsaken startet nektet han straffskyld for 66 av 77 tiltalepunkter.

Aktor Arne Ingvald Dympe (tv) og forsvarer Svein Tømmerdal.

Aktor Arne Ingvald Dymbe (t.v) og den tiltaltes forsvarer Svein Tømmerdal møttes i Hedmarken tingrett mandag morgen.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Mandag startet saken mot den overgrepstiltalte, tidligere overlegen fra Hamar, i Hedmarken tingrett. Totalt møter legen en tiltalebeslutning på 77 punkter, men mandag formiddag nektet han straffskyld for de fleste av disse.

Les mer om tiltalen her.

Av de mange tiltalepunktene nekter altså den tidligere overlegen straffskyld for de fleste av dem. Det gjelder også punktet som omhandler ei ung jente han har innrømmet å ha befølt mens hun lå i narkose på Elverum sykehus.

Mannen er også tiltalt for trusler og utpressing mot over 20 menn. Etter å ha lurt dem til å sende nakenbilder av seg selv, til det de har trodd har vært unge jenter, skal den tidligere overlegen ha presset dem for penger. Flere av mennene skal også ha betalt. Med unntak av ett tilfelle nekter den tiltalte straffskyld for dette.

Det er satt av 16 dager til behandlingen av saken, og mye av dagen i dag vil gå med til tiltaltes forklaring.

NRK.no følger Legesaken i Hedmark

Hamar tinghus

Det er satt av 16 dager til rettssaken mot den tidligere overlegen fra Hedmarken.

Foto: Linda Vespestad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i Gjøvik

    Alle kom seg ut da det brøt ut brann i en bolig i Nerby Terrasse i Gjøvik klokka 00.40 i natt. Brannårsaken var trolig varmgang i en avfukter, melder politiet.

  • Får 30.000 for å pendle

    Ansatte i fylkeskommunen som må pendle når Hedmark og Oppland slås sammen skal få mellom 20.000 og 30.000 kroner i kompensasjon i året, samt inntil en times reise hver dag inkludert i arbeidstiden. Det skriver Østlendigen.