NRK Meny
Normal

Nekter straffskyld for 66 av 77 tiltalepunkter

Den tidligere overlegen er tiltalt for blant annet overgrep og trusler mot over 20 jenter og trusler og utpressing mot like mange menn. Da rettsaken startet nektet han straffskyld for 66 av 77 tiltalepunkter.

Aktor Arne Ingvald Dympe (tv) og forsvarer Svein Tømmerdal.

Aktor Arne Ingvald Dymbe (t.v) og den tiltaltes forsvarer Svein Tømmerdal møttes i Hedmarken tingrett mandag morgen.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Mandag startet saken mot den overgrepstiltalte, tidligere overlegen fra Hamar, i Hedmarken tingrett. Totalt møter legen en tiltalebeslutning på 77 punkter, men mandag formiddag nektet han straffskyld for de fleste av disse.

Les mer om tiltalen her.

Av de mange tiltalepunktene nekter altså den tidligere overlegen straffskyld for de fleste av dem. Det gjelder også punktet som omhandler ei ung jente han har innrømmet å ha befølt mens hun lå i narkose på Elverum sykehus.

Mannen er også tiltalt for trusler og utpressing mot over 20 menn. Etter å ha lurt dem til å sende nakenbilder av seg selv, til det de har trodd har vært unge jenter, skal den tidligere overlegen ha presset dem for penger. Flere av mennene skal også ha betalt. Med unntak av ett tilfelle nekter den tiltalte straffskyld for dette.

Det er satt av 16 dager til behandlingen av saken, og mye av dagen i dag vil gå med til tiltaltes forklaring.

NRK.no følger Legesaken i Hedmark

Hamar tinghus

Det er satt av 16 dager til rettssaken mot den tidligere overlegen fra Hedmarken.

Foto: Linda Vespestad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS
 • Stadig færre gardsbruk

  Siden 1999 er to av fem gårdsbruk blitt lagt ned og 5 prosent av matjorda vår gått ut av drift, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det har blant annet vært en klar nedgang i antall gårdsbruk langs svenskegrensa i Hedmark.