NRK Meny
Normal

Kan komme nye ras

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I går kveld gikk det et nytt ras i Kvam sør for Rauberget. – Det er klart at det ikke er regn dette området trenger nå, sier lensmannen

Politiet vurderte evakuering av beboere i nærheten av raset i går kveld, men fant ut at det ikke var nødvendig.

– Tilbakemeldingene fra ekspertene er at det er trygt i dette området. Men kommer det ekstremnedbør, er det ingen som kan forutse hva som skjer. Det er noe vi må ta stilling til underveis, sier lensmann i Midt-Gudbrandsdal, Jan Erik Rundsveen.

Les mer:

Må bare stole på fagfolkene

Undersøkelsene av området kommer til å fortsette, og det har vært fagfolk fra kommunen på stedet.

– Det er snakket om å undersøke nærmere noen store steiner som ligger igjen oppi der, sier lensmannen.

Han sier man ikke kan gjøre noe annet framover enn å stole på fagfolkene.

– Det er klart at det er ikke regn dette området trenger nå. Det gjør at det føles det ubehagelig rett og slett. Men samtidig er området ganske godt undersøkt av fagfolk nå. Det må vi bare stole på da, sier Rundsveen.

Alt om flommen som herjet Innlandet:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK