Skole og barnehage stengt i Kvam

Både skolen og barnehagen holdes i dag stengt i Kvam i Oppland på grunn av flommen. I Sel går skoler og barnehager som normalt.

Kvam skole stengt i dag

På grunn av usikre sanitærforhold holdes skolen og barnehagen på Kvam stengt i dag.

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

Det er spesielt på grunn av uvisshet om vannforsyningen og kloakkforholdene som gjør at skole og barnehage holdes stengt i dag. De ansatte på skolen møter som normalt.

– De skal møtes for å legge strategier for hvordan vi skal møte skolebarna utover uka. Det er helt klart at ungene kan få en del traumer i etterkant av de voldsomme opplevelsene de hadde i starten av pinsehelga, sier rådmann i Nord-Fron, Arne Sandbu.

Har fortsatt beredskap

Den pålagte evakueringen ble opphevet søndag ettermiddag, men fortsatt er det flere i Kvam som har valgt og ikke flytte hjem igjen.

– Vi har fortsatt beredskap og kriseledelsen starter nå på morgenen med en oppdatering fra i går. Det blir ikke hverdag de neste par dagene uansett, sier Sandbu.

Vannsituasjonen er fortsatt vanskelig for beboerne i Kvam. Det jobbes med erstatningsvann til toalett og vask, mens vannverket ikke kan startes igjen før Lågen er gått noe mer ned.

Video 377b755b-9944-4e45-9154-42477273ed09.jpg

Se helikopterbilder fra flomområdene

8-10 husstander evakuert på Otta

På Otta i Sel kommune er fortsatt 8-10 husstander evakuert fordi det ikke er mulig å ta seg frem til boligene.

– Første prioritet nå er å bygge opp kommunale veger slik at de som er evakuert kan komme seg hjem igjen, sier plan- og beredskapssjef Ola Næprud i Sel kommune.