NRK Meny
Normal

Johaug er forberedt på å rette opp feil

Therese Johaug (28) sier det helt sikkert vil dukke opp ting i granskingsrapporten om astmasaken som Norges Skiforbund må ta lærdom av.

Therese Johaug

Therese Johaug puster ut i en pause under intervalltreningen i motbakkene fra Fåvang mot Kvitfjell tirsdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Astmasaken ble igjen et naturlig tema da kvinnelandslaget inviterte til pressemøte på Bjørn Dæhlie-hytta på Kvitfjell.

Desidert best

Tidligere på formiddagen viste en frisk Johaug igjen at hun var den desidert beste på den tradisjonelle elghufsøkta. Ingen i verden er bedre enn henne til nettopp den type trening i motbakker.

– Hvordan har det vært å forberede seg til denne sesongen med den betente astmasaken som bakteppe?

– Det har vært litt annerledes, det har det. Samtidig må vi bare konsentrere oss om den treningen som er, og forberede oss på best mulig måte. Og så får ledelse og eksperter ta hånd om resten, sa Johaug.

Mye

Johaug sier det ble mye i starten, men at hun har klart å få gjort den treningen som kreves.

– Det var mye meninger og tanker ute og gikk. Men nå gleder jeg meg bare til granskingsrapporten kommer. Da blir det satt på spissen hva vi gjør feil, og hva vi gjør rett. Da får vi tilbakemeldinger på det vi gjør. Det tror jeg blir bra for alle.

Når bør rapporten komme?

– Etter mitt syn håper jeg den kommer fortest mulig. Det kommer helt sikkert opp ting der som vi må gjøre bedre. Da får vi bare gå i oss selv, og rette opp de feilene som er.

Er det mange som lurer på hva dere driver med?

– Det er mange som spør. Og det er mange som mangler kunnskap om det vi gjør og som heller ikke har satt seg inn i de retningslinjene vi står over for. Vi dokumenterer alt vi gjør, og hadde det vært gjort noe riv ruskende feil, så hadde vi fått beskjed om dette for lenge siden. Men ting og tid utvikler seg, og vi må bare gå i oss selv og rette opp i feil som er gjort, sier Johaug.

Skeptisk

Johaug forstår at folk er skeptiske.

– Det blir fort slik om en ikke har all kunnskap som er tilgjengelig. Det er fort gjort å bli skeptisk. Hvis folk hadde satt seg skikkelig inn i saken, tror jeg de ville ha fått et annet syn. Vi befinner oss i hvert fall i et system der vi er opplært til å tro at det vi gjør er riktig, sier Johaug.

Om en og en halv måned starter årets langrennssesong for alvor på Beitostølen. Der var Johaug i egen klasse i fjor. Det skjedde etter at hun hadde pådratt seg blant annet to brudd i oppkjøringen. I år har alt gått på skinner så langt. Jeg har fått gjort en bra jobb, konkluderer Johaug nøkternt.

(©NTB)