Hus i Kongsvinger var påtent

Kripos sine undersøkelser viser at noen tente på huset som brant i Kongsvinger natt til 5. august.

Brann, Kongsvinger

TOTALSKADET: Et bolighus ble totalskadet i brann i Kongsvinger natt til fredag 5. august. Politiet bekrefter nå at huset var påtent.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Bolighuset ble totalskadet i brannen som ble varslet inn til politiet klokka 04.45. Det var en nabo som oppdaget brannen. Huset ligger sørøst for Kongsvinger sentrum, ved riksvei 2.

Det var en stund usikkert om det befant seg personer i huset, men det ble etter hvert klart at det ikke var noen hjemme da brannen startet. De to som bodde der var bortreist.

Påtent

Bjørn Erik Pettersen

ETTERFORSKER VIDERE: Politiadvokat Bjørn Erik Pettersen sier politiet nå jobber for å finne ut hvem som har tent på huset.

Foto: Ann Kristin Mo

Politiet kalte brannen mistenkelig fordi de ikke visste brannårsaken, og fikk bistand av Kripos i saken.

– De har kommet med sin rapport hvor de konkluderer med at brannen i dette huset er anstiftet. Det betyr at vi nå med sikkerhet vet at huset er påtent og at vi har å gjøre med en brannstifter. Politiet vil nå gjøre sitt ytterste for å finne denne brannstifteren, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Bjørn Erik Pettersen.

Det er funn på åstedet og observasjoner gjort av brannvesenet som kom til stedet som gjør at Kripos mener at brannen er påsatt.

Flere hypoteser

Avisa Glåmdalen spekulerte etter brannen at den kunne være en hevn etter et dødsfall i sommer.

En mann døde etter en voldsepisode, og en annen mann ble siktet i saken. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderte med at det ikke var noen årsakssammenheng mellom dødsfallet og volden han ble utsatt for.

Siktede skal ha hatt tilhold i huset som brant.

– Vi har flere hypoteser med tanke på hva som kan ha skjedd, og dette hevnmotivet har selvsagt vært vurdert, men vi har flere hypoteser som vi jobber med, sier Pettersen.

Via sin bistandsadvokat Jørn Mejdell Jakobsen tok familien til den avdøde sterkt avstand til hevnmotivet, skrev Glåmdalen etter brannen.

Politiet fortsetter nå sin etterforskning av brannen.

– Vi har fortsatt en del tekniske bevis som skal gjennomgås og vi kommer til å fortsette med å avhøre vitner i saken.