NRK Meny
Normal

Hus i Kongsvinger var påtent

Kripos sine undersøkelser viser at noen tente på huset som brant i Kongsvinger natt til 5. august.

Brann, Kongsvinger

TOTALSKADET: Et bolighus ble totalskadet i brann i Kongsvinger natt til fredag 5. august. Politiet bekrefter nå at huset var påtent.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Bolighuset ble totalskadet i brannen som ble varslet inn til politiet klokka 04.45. Det var en nabo som oppdaget brannen. Huset ligger sørøst for Kongsvinger sentrum, ved riksvei 2.

Det var en stund usikkert om det befant seg personer i huset, men det ble etter hvert klart at det ikke var noen hjemme da brannen startet. De to som bodde der var bortreist.

Påtent

Bjørn Erik Pettersen

ETTERFORSKER VIDERE: Politiadvokat Bjørn Erik Pettersen sier politiet nå jobber for å finne ut hvem som har tent på huset.

Foto: Ann Kristin Mo

Politiet kalte brannen mistenkelig fordi de ikke visste brannårsaken, og fikk bistand av Kripos i saken.

– De har kommet med sin rapport hvor de konkluderer med at brannen i dette huset er anstiftet. Det betyr at vi nå med sikkerhet vet at huset er påtent og at vi har å gjøre med en brannstifter. Politiet vil nå gjøre sitt ytterste for å finne denne brannstifteren, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Bjørn Erik Pettersen.

Det er funn på åstedet og observasjoner gjort av brannvesenet som kom til stedet som gjør at Kripos mener at brannen er påsatt.

Flere hypoteser

Avisa Glåmdalen spekulerte etter brannen at den kunne være en hevn etter et dødsfall i sommer.

En mann døde etter en voldsepisode, og en annen mann ble siktet i saken. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderte med at det ikke var noen årsakssammenheng mellom dødsfallet og volden han ble utsatt for.

Siktede skal ha hatt tilhold i huset som brant.

– Vi har flere hypoteser med tanke på hva som kan ha skjedd, og dette hevnmotivet har selvsagt vært vurdert, men vi har flere hypoteser som vi jobber med, sier Pettersen.

Via sin bistandsadvokat Jørn Mejdell Jakobsen tok familien til den avdøde sterkt avstand til hevnmotivet, skrev Glåmdalen etter brannen.

Politiet fortsetter nå sin etterforskning av brannen.

– Vi har fortsatt en del tekniske bevis som skal gjennomgås og vi kommer til å fortsette med å avhøre vitner i saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Motorhavari skaper problemer

  Det er store trafikkale problemer på rv 3 ved Myklegard i Løten i retning Elverum etter at et vogntog har fått motorhavari. Politiet dirigerer trafikken på stedet.

 • 7 år for seksuelle overgrep

  En 38-åring fra Vestoppland er dømt til fengsel i 7 år for seksuelle overgrep mot filippinske jenter over internett. Han ble avslørt av FBI. Han betalte for å se overgrep live på nett. Det dreier seg om overgrep mot åtte jenter i alderen 7 til 8 år.

 • Ny regiondirektør i NHO

  Administrerende direktør i GD, Jon Kristiansen, blir ny regiondirektør i NHO Innlandet etter Åge Skinstad. Kristiansen orienterte de ansatte i avisa om sin beslutning i morges. Kristiansen begynner i jobben mot våren.

  Jon Kristiansen blir ny regiondiretør i NHO Innlandet
  Foto: GD-foto