NRK Meny
Normal

Siktede er løslatt

Mannen som er siktet for grov vold med døden til følge i Kongsvinger, er løslatt.

Bolig til død mann i Kongsvinger

Det var familien til avdøde, som varslet AMK om slåssingen i boligen i Kongsvinger. Den siktede forklarer at han oppsøkte mannen på grunn av en tidligere episode med hans eks kjæreste.

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Innlandet politidistrikt har i dag mottatt en foreløpig obduksjonsrapport av den avdøde mannen i 50 årene. Den viser at det ikke er noen årsakssammenheng mellom den volden han skal ha blitt utsatt for, og dødsårsaken.

Det er dermed besluttet at den siktede mannen i 20-årene skal løslates i kveld, skriver politiet i en pressemelding.

Det var tirsdag ettermiddag politiet og redningsetaten fikk melding fra familien til den døde om slagsmål i boligen i Kongsvinger sentrum. Mannen som var i 50-årene, ble oppsøkt av 20-åringen. Partene skal ha kjent til hverandre fra før.

Les: En mann døde i Kongsvinger etter slagsmål

50-åringen ble etter slagsmålet sendt til sjukehuset i Kongsvinger der han senere døde.

Politiet pågrep mannen i 20-årene i en bil i Kongsvinger halvannen time etterpå. Mannen er en kjenning av politiet og ble sikta for grov vold med døden til følge, men nektet for siktelsen.

– Han erkjenner ikke straffskyld i forhold til dødsfølgen, men han erkjenner å ha påført ham slag, sier Myrvold.

Kranglet om en eks-kjæreste

Jan Erik Myrvold

Den siktedes forsvarer, Jan Erik Myrvold, sier foranledningen var en tidligere episode med hans klients eks.kjæreste.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– Det min klient forklarer er at det var en tidligere hendelse med hans eks-kjæreste, og avdøde som var opptakten og foranledningen til det hele. Min klient sier han hadde en grunn til å oppsøke avdøde, og gjøre det han gjorde, så sånn sett så har jo han gitt en begrunnelse på hvorfor han gjorde det, sier Myrvold.

Mannen vil allikevel ikke bli framstilt for varetektsfengsling torsdag som tidligere bestemt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen
 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.