Lillestrøm klager Elverum inn til forbundet

– Unfair måte å bruke regelverket på, mener Lillestrøm-trener. Norges Håndballforbund ser alvorlig på at Elverum Håndball pådro seg røde kort med vilje i kampen mot Lillestrøm.

NM håndball, cupfinale herrer 2016: Elverum - Haslum HK.

FIKK RØDT: Elverum-spiller Erik Toft var en av fire spillere som ble sendt i garderoben.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Elverum slo Lillestrøm 30-22 i eliteserien håndball søndag, men det var alt annet enn seieren som ble en «snakkis».

Mikael Apelgren

Elverum-trener Michael Apelgren sier fire av hans spillere pådro seg røde kort med vilje i eliteseriekampen mot Lillestrøm.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Hjemmelaget pådro seg elleve utvisninger og på tampen satt både Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar på tribunen etter å ha pådratt seg røde kort.

Lillestrøm klager til forbundet

Lillestrøm, som tapte oppgjøret søndag kveld, har bestemt seg for å klage Elverum inn til Håndballforbundet.

– Det er en "unfair" måte å bruke regelverket på, som kan få ringvirkning i siste serierunde, sier Lillestrøms trener, Stian Bjermeland til NRK.

Det var TV 2 som omtalte klagen først.

I bunnstriden i eliteserien kjemper Lillestrøm mot Halden, som møter nettopp Elverum i neste serierunde – med fire nøkkelspillere på benken.

– Vi vil jo anmelde forholdet på grunn av kjerneverdiene til håndballforbundet som går på fair play. Jeg kan ikke lovene i hodet, men det finnes vel én eller to paragrafer om det å sette sporten i vanry, og gjøre ting som strider mot de kjerneverdiene vi har, sier treneren.

Utvist med vilje

Etter kampen medga Elverum-trener Michael Apelgren at det hele var planlagt, ettersom de fire spillerne nå kan stå over kampen mot Halden, for så å være klare til sluttspillet.

– Jeg skal innrømme at vi spilte på måten vi gjorde for å få røde kort på akkurat de fire spillerne, sa Apelgren til Østlendingen.

Elverum vant serien allerede i begynnelsen av mars, da fire kamper gjensto, og satser inn mot sluttspillet.

Ser alvorlig på påstandene

Norges Håndballforbund ønsker ikke å kommentere saken, men sier i en pressemelding at de ser alvorlig på påstandene om at Elverum har pådratt seg fire røde kort med vilje.

– Vi vil ta kontakt med Elverum og de øvrige partene fra gårsdagens kamp, og undersøke forholdet grundig før vi avgjør hvordan saken skal behandles, skriver forbundet.