NRK Meny
Normal

Lillestrøm klager Elverum inn til forbundet

– Unfair måte å bruke regelverket på, mener Lillestrøm-trener. Norges Håndballforbund ser alvorlig på at Elverum Håndball pådro seg røde kort med vilje i kampen mot Lillestrøm.

NM håndball, cupfinale herrer 2016: Elverum - Haslum HK.

FIKK RØDT: Elverum-spiller Erik Toft var en av fire spillere som ble sendt i garderoben.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Elverum slo Lillestrøm 30-22 i eliteserien håndball søndag, men det var alt annet enn seieren som ble en «snakkis».

Mikael Apelgren

Elverum-trener Michael Apelgren sier fire av hans spillere pådro seg røde kort med vilje i eliteseriekampen mot Lillestrøm.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Hjemmelaget pådro seg elleve utvisninger og på tampen satt både Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar på tribunen etter å ha pådratt seg røde kort.

Lillestrøm klager til forbundet

Lillestrøm, som tapte oppgjøret søndag kveld, har bestemt seg for å klage Elverum inn til Håndballforbundet.

– Det er en "unfair" måte å bruke regelverket på, som kan få ringvirkning i siste serierunde, sier Lillestrøms trener, Stian Bjermeland til NRK.

Det var TV 2 som omtalte klagen først.

I bunnstriden i eliteserien kjemper Lillestrøm mot Halden, som møter nettopp Elverum i neste serierunde – med fire nøkkelspillere på benken.

– Vi vil jo anmelde forholdet på grunn av kjerneverdiene til håndballforbundet som går på fair play. Jeg kan ikke lovene i hodet, men det finnes vel én eller to paragrafer om det å sette sporten i vanry, og gjøre ting som strider mot de kjerneverdiene vi har, sier treneren.

Utvist med vilje

Etter kampen medga Elverum-trener Michael Apelgren at det hele var planlagt, ettersom de fire spillerne nå kan stå over kampen mot Halden, for så å være klare til sluttspillet.

– Jeg skal innrømme at vi spilte på måten vi gjorde for å få røde kort på akkurat de fire spillerne, sa Apelgren til Østlendingen.

Elverum vant serien allerede i begynnelsen av mars, da fire kamper gjensto, og satser inn mot sluttspillet.

Ser alvorlig på påstandene

Norges Håndballforbund ønsker ikke å kommentere saken, men sier i en pressemelding at de ser alvorlig på påstandene om at Elverum har pådratt seg fire røde kort med vilje.

– Vi vil ta kontakt med Elverum og de øvrige partene fra gårsdagens kamp, og undersøke forholdet grundig før vi avgjør hvordan saken skal behandles, skriver forbundet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mann pågrepet for drapstrusler

    En mann i 20-årene er pågrepet etter drapstrusler på Hamar.

    Laster Twitter-innhold