NRK Meny
Normal

Birkebeinerne kan surfe helt til Lillehammer

I år har mobildekningen fått en kraftig opprustning fra Rena til Lillehammer. Løperne har neppe tid, men nå får de i alle fall muligheten til å være på nett hele tida.

Birken

Til helgen er det igjen klart for Birkebeinerrennet. Både publikum og media er storforbrukere av mobile tjenester under birkenarrangementene.

Foto: Erlend Moe / NRK

For de mange tusen tilskuerne som samles langs birkebeinertraséen i helga, blir nok det opprustede mobiltilbudet godt mottatt.

Langs løypa mot Sjusjøen vil det lørdag stå tett i tett med tilskuere og støtteapparat. Flesteparten tar fram mobilen mer enn en gang for å følge med, eller forevige venner og familiemedlemmer som sliter seg mot Lillehammer, anerkjennelse, heder og ære.

– Sjusjøen bader i 4G

Ellen C. Scheen, kommunikasjonsrådgiver NetCom

Stor mobilkapasitet på Sjusjøen, sier Ellen C. Sheen i NetCom.

Foto: NetCom
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen er dekningsdirektør i Telenor.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Sjusjøen har et spesielt godt utbygd mobiltilbud.

– Nå bader området nærmest i 4G, sier Ellen C. Scheen.

Hun er kommunikasjonsrådgiver i NetCom og forteller at de har et tilbud på linje med det Telenor har.

Og Telenor sitt tilbud har blitt betydelig bedre nå i vinter. Kapasiteten er stor nok til å mestre pågangen under et arrangement som Birken.

Kan se TV hele vegen

Hvis man vil, skal man nå kunne se TV via mobilt bredbånd stort sett hele vegen. Bjørn Amundsen er dekningsdirektør i Telenor, og han har prøvd. For et par uker siden lot han TV-en surre og gå på mobilen mens han beveget seg fra Skramstadsetra til Sjusjøen. Det gikk helt fint. Både for Amundsen og TV-en, iallfall mesteparten av vegen.

– Forbedringene er store i forhold til i fjor vinter, sier Amundsen.

Alle basestasjonene i området har fått mobilt bredbånd. Oppgraderingen har skjedd for at arrangøren skal få gode arbeidsforhold og for at det skal bli enklere for publikum og media. De to siste gruppene er storforbrukere av mobile tjenester under birkenarrangementene.

Permanent løsning

Forbedringen i mobildekningen langs birkebeinerløypa kommer både lokalbefolkning og turister til gode. Tilbudet er permanent, og folk som oppholder seg på Sjusjøen har neppe særlig grunn til å klage på hverken nett eller mobilhastighet i tida som kommer.

Dokø

Fremdeles mangler det en app for å løse dette problemet ....

Foto: Simen Sveen / NRK