NRK Meny
Normal

1,8 millioner har vært innom tv-sendingene fra Mjøsa

Svært mange nordmenn har sett på Skibladners seilas på Mjøsa på NRK denne uka.

Gå til forsiden

Skibladner på Mjøsa

Skibladner møtt av flere tusen på Lillehammer, minutt for minutt

Skibladner på Mjøsa

11 bilder

  NRK seiler denne uka med Skibladner på hennes ferd på Mjøsa. På dagtid kan tv-seerne følge seilasen minutt for minutt, og på kvelden er det Sommeråpent fra forskjellige brygger i mjøskanten.

  – Solid start

  Seertallene så langt viser at 1,8 millioner nordmenn har vært innom tv-sendingene i minst et minutt. 457 000 har vært innom minutt for minutt. Sommeråpent har i gjennomsnitt 592 000 seer.

  Skibladner på veg mot Mjøsbrua minutt for minutt

  MJØSBRUA: Skibladner på vei mot Mjøsbrua omkranset av småbåter. Mange følger seilasen på tv.

  Foto: Luftfoto / NRK

  – Det er en ganske solid start, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

  Seilasen startet på tirsdag og avsluttes på Gjøvik på lørdag. Sommerbåten minutt for minutt hadde mellom 70 000 til 90 000 seere. Skibladner minutt for minutt har i overkant av 50 000 i snitt.

  – Vi kjempefornøyd med at så mange mennesker har fått en bit av Mjøsa og Innlandet i noen dager. Det må jo være kanonbra. Også med tanke på at vi konkurrerer med Tour de France på dagtid, sier prosjektleder Thomas Hellum.

  Engasjement

  Han har vært med på sommerbåten siden NRK startet med dette. Han er veldig fornøyd med velkomsten Skibladner får under seilasen på Mjøsa og antall tv-seere.

  – Engasjementet fra folk har vært veldig bra. Det er det alltid når vi kommer med sommerbåten. Folk liker å se glade mennesker som er stolte av hjemstedet sitt. Det å være med på en reise i et fint landskap fenger åpenbart.

  Skibladner møtt av flere tusen på Lillehammer, minutt for minutt

  Skibladner ble møtt av flere tusen mennesker på Lillehammer torsdag ettermiddag.

  Foto: Luftfoto / NRK

  SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ny spiller til Storhamar

   Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

   Storhamar
   Foto: TV 2
  • Utforkjøring i Garmo

   En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

  • Store mengder overgrepsbilder

   I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.