NRK Meny
Normal

1,8 millioner har vært innom tv-sendingene fra Mjøsa

Svært mange nordmenn har sett på Skibladners seilas på Mjøsa på NRK denne uka.

Skibladner møtt av flere tusen på Lillehammer, minutt for minutt

NRK seiler denne uka med Skibladner på hennes ferd på Mjøsa. På dagtid kan tv-seerne følge seilasen minutt for minutt, og på kvelden er det Sommeråpent fra forskjellige brygger i mjøskanten.

– Solid start

Seertallene så langt viser at 1,8 millioner nordmenn har vært innom tv-sendingene i minst et minutt. 457 000 har vært innom minutt for minutt. Sommeråpent har i gjennomsnitt 592 000 seer.

Skibladner på veg mot Mjøsbrua minutt for minutt

MJØSBRUA: Skibladner på vei mot Mjøsbrua omkranset av småbåter. Mange følger seilasen på tv.

Foto: Luftfoto / NRK

– Det er en ganske solid start, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

Seilasen startet på tirsdag og avsluttes på Gjøvik på lørdag. Sommerbåten minutt for minutt hadde mellom 70 000 til 90 000 seere. Skibladner minutt for minutt har i overkant av 50 000 i snitt.

– Vi kjempefornøyd med at så mange mennesker har fått en bit av Mjøsa og Innlandet i noen dager. Det må jo være kanonbra. Også med tanke på at vi konkurrerer med Tour de France på dagtid, sier prosjektleder Thomas Hellum.

Engasjement

Han har vært med på sommerbåten siden NRK startet med dette. Han er veldig fornøyd med velkomsten Skibladner får under seilasen på Mjøsa og antall tv-seere.

– Engasjementet fra folk har vært veldig bra. Det er det alltid når vi kommer med sommerbåten. Folk liker å se glade mennesker som er stolte av hjemstedet sitt. Det å være med på en reise i et fint landskap fenger åpenbart.

Skibladner møtt av flere tusen på Lillehammer, minutt for minutt

Skibladner ble møtt av flere tusen mennesker på Lillehammer torsdag ettermiddag.

Foto: Luftfoto / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.

 • Veiby nummer 3 i Rally Sweden

  Kongsvinger-kjøreren Ole Christian Veiby kom på tredjeplass i den neste raskeste klassen (WRC2) i Rally Sweden som blant annet ble kjørt i Grue og Åsnes. Japaneren Takamoto Katsuta vant. Franske Thierry Neuville vant den raskeste klassen, med Andreas Mikkelsen på 3. plass.

  Ole Christian Veiby nr 3 i Rally Sweden
  Foto: Even Management