NRK Meny
Normal

Vinnerne av Offroad Finnmark: – Vi har kjørt som ville dyr

Team Diesel/Pearl Izumi knuste alle konkurrenter og vant suverent Norges tøffeste terrengritt, Offroad Finnmark 700 i klassen for menn.

Vinnere Offroad Finnmark 700

Sten-Are Harjo (41) fra Finnmark og Geir Lien (48) fra Akershus syklet raskest av alle gjennom tre døgn og 702 kilometer.

Foto: Lars Daniel K. Jacobsen / NRK

Sten-Are Harjo (41) fra Finnmark og Geir Lien (48) fra Akershus syklet i tre døgn, og synes den siste dagen over vidda på fjellet ned til Soussjavri var verst.

Geir Lien

Her får Geir Lien utdelt blomster etter målgang fredag.

Foto: Lars Daniel K. Jacobsen / NRK

– Når du ikke har hud igjen i baken og du sitter og rister hele tiden, det er det hardeste, sier Geir Lien fra Jessheim.

Laget har ledet fra starten av, og kom i mål med to av tre syklister og vant Norges tøffeste terrengritt. Anders Bernhoft (45) måtte bryte.

– For vår egen del har vi hatt suksess med det vi skulle gjøre fra første tråkk. Kanskje bitte litt for hardt, ellers hadde kanskje Ander også vært med. Vi satte press fra start og kanskje vi fikk det litt for enkelt.

Laget fikk en god luke til neste lag, og kunne ha syklet roligere. Men ifølge Lien gjorde de ikke det:

– Vi har kjørt som ville dyr noen av etappene, og noe har vi syklet mer kontrollert.

Vinnere Offroad Finnmark

Harjo og Lien i rolig fart inn mot målstreken fredag kveld.

Foto: Lars Daniel K. Jacobsen / NRK

– Årets løp er mye tøffere

– Dette er to av Norges sterkeste syklister. Makan til syklister skal man lete lenger etter, sa en opprømt, Jørund Greibrokk da Team Diesel/Pearl Izumi var på tur inn til målområdet.

Jørund Greibrokk som er rittleder er imponert over vinnerlaget.

– De er blitt slått og mørbanket 702 kilometer over fjell og vidder, og årets løp er det lengste og hardeste løpet som har vært.

Greibrokk mener Lien og Harjo er velfortjente vinnere av Offroad Finnmark 700. De tok tidlig kontroll og har hatt styringen helt fra start og holdt en solid ledelse.

– Dette er de hardeste, tøffeste, råeste som finnes syklister som finnes.

Geir Lien forteller at det har gått bra, bortsett fra noen tekniske problemer underveis, og at Anders Bernhoft måtte bryte. Men er fornøyd over at de har beholdt ledelsen fra start til mål.

Nå ser Lien fram til å sove litt.

– To timer og tre kvarter har jeg sovet siden tirsdag, så det skal bli bra.

Både Lien og Harjo får med seg en sjekk på 27.000 kroner, hvert sitt glasstrofe og blomster.