Valgkampen i Finnmark er i gang

Arbeidsplasser, barnehageåpningstider og fiskeripolitikk ble temaer da politikerne i Hasvik kommune møttes til debatt mandag kveld.

Valgdebatt fra Finnmark

Klokken 19.00 mandag startet årets valgkamp i Finnmark, når NRK Finnmark og Amedia kjørte i gang med første debattmøte av i alt 20 fram mot valget 14. september.

Valgdebatt fra Finnmark

Alle ordførerkandidatdebattene fra Finnmarks 19 kommuner, og en egen fylkestingsdebatt, ble sendt direkte på nett-TV både hos NRK Finnmark og iFinnmark.no.

– Rusforebygging viktig

Startskuddet gikk i Breivikbotn i Hasvik kommune mandag kveld, der blant andre Senterpartiets ordførerkandidat Geir Iversen svarte på hvordan han skal klare å øke folketallet i kommunen.

Geir Iversen

Geir Iversen (Sp) må svare for seg i kveld.

Foto: Erik Lieungh / NRK

– Vi er opptatte av primærnæring, og det at folk skal ha noe å gjøre på i kommunen. Det er viktig med barnehager og skoler, men alt må sees i en større sammenheng. Derfor er også rusforebygging viktig, sier Iversen.

Savner fleksibel barnehage

En av tilhørerne i kommunestyresalen var Charlotte Hustad. Hun er født og oppvokst på Sørøya, og er nå flyttet tilbake etter noen år borte.

Charlotte Hustad

Charlotte Hustad, innbygger i Hasvik.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

– Jeg er spent på å høre hva politikerne har å si om barnehager og skoler. Barnehagen her har hatt de samme åpningstidene de siste 20 årene og jeg har ikke inntrykket av at man er fleksibel med tanke på foreldrenes arbeidstid, sa hun før debatten, og la til:

– Fritidshjemmet er ikke åpent i skoleferiene. Dersom kommunepolitikerne ønsker å få unge, småbarnsfamilier til å flytte ut hit, er dette noe man må gjøre noe med, sier Hustad.

Største noensinne

De 20 debattmøtene som skal arrangeres i Finnmark er den største valgsatsingen til NRK Finnmark noensinne. At valget skal dekkes i samarbeid med Amedia-avisene Finnmark Dagblad og Finnmarken er også unikt.

I faktaboksen til denne saken finnes turnéplanen som viser når debattmøtene blir sendt fra de ulike kommunene.

NRK Finnmark og Amedia klare for valgdebatt

NRK Finnmark og Amedia klare for valgdebatt fra Hasvik kommune mandag 3. august. Fra venstre: André Bendixen, Merete Jørstad, Stian Eliassen, Svein Jørstad, Gyda Katrine Hesla og Eirik Hind Sveen.

Foto: Ole Sommarset/NRK