Januarstorm i Finnmark
Foto: Torgeir Varsi / NRK

Vær og trafikk i Finnmark

Oppsummert

Få siste nytt om vær og trafikk i Finnmark her.

 • Flere veier åpnet igjen

  Etter at flere veier i Finnmark har vært stengt eller kolonnekjørt på grunn av uvær, har nå tre veier åpnet for trafikk. Det er fylkesveg 888 på trekningen mellom Bekkarfjord og Hopseidet, fylkesveg 264 mellom Hopseidet og Skjånes og fylkesveg mellom fylkesveg 889 mellom Snefjord og Havøysund.

 • Nye kolonnekjøringer i øst

  Fylkesveg 890 som ble åpnet for trafikk tidligere i dag, vil nå bli kolonnekjørt på grunn av uvær. Første kolonne starter klokken 17:00. Også fylkesveg 891 over Båtsfjordfjellet vil bli kolonnekjørt. Første kolonne går fra Båtsfjord klokken 17:00.

 • Stengte veier i øst

  Fylkesveg 888 på strekninga mellom Bekkarfjord og Hopseidet er nå stengt på grunn av uvær. Også fylkesveg 98 over Ifjordfjellet er stengt på grunn av uvær inntil videre, melder Statens vegvesen.

 • Trafikkuhell og åpnet fjellovergang

  Ett felt på E6 ved Leirbotnvannet på strekninga mellom Lakselv og Alta er nå stengt på grunn av et trafikkuhell. Fylkesveg 890 over Kongsfjordfjellet er nå åpnet for trafikk igjen etter å ha vært kolonnekjørt tidligere i dag.

 • Bedre forhold langs veiene i vest

  Flere fjelloverganger i Vest-Finnmark har vært stengt fredag og på starten av dagen lørdag. Nå er E6 over Hatter åpnet for trafikk, mens det er kolonnekjøring på fylkesveg 889 på strekningen mellom Snefjord og Havøysund. Tidligere åpnet også E6 over Sennalandet for kolonnekjøring.

Se siste Nordnytt 18:50
Det blåser friskt i Finnmark. Mange fly og båtanløp er stengt, og flere bygder er isolert på grunn av stengte veier. Det stopper likevel ikke alle.
Flere bygder og byer er isolert på grunn av stengte veier og har været har skapt store problemer for trafikken.
Se Nordnytt 20:55