Januarstorm i Finnmark
Foto: Torgeir Varsi / NRK

Vær og trafikk i Finnmark

Oppsummert

Få siste nytt om vær og trafikk i Finnmark her.

 • Uvær preger trafikken i Finnmark

  På formiddagen er 13 veistrekninger i Finnmark stengt på grunn av uvær, deriblant Sennalandet og Ifjordfjellet. Fem strekninger er stengt på grunn av fare for snøras, deriblant E6 i Langfjord, og fem er kolonnekjørt, deriblant Kvænangsfjellet.

 • Stor snøskredfare i nord

  Kraftig vind og snø fører til stor snøskredfare i Troms, Vest-Finnmark og langs Finnmarkskysten i dag og i morgen, melder skredvarslinga Varsom, som ber folk være forsiktig på fjellet og å unngå leområder der det fyker inn fokksnø.

 • Kvænangsfjellet stengt også i dag

  E6 over Kvænangsfjellet er stengt fram til tidligst klokka 12. Fjellovergangen er eneste vei som forbinder Finnmark med resten av Norge. Omkjøring er vanligvis gjennom Finland, men strenge koronatiltak i Norge og Finland kan gjøre dette vanskelig.

  Dårlig sikt over Kvænangsfjellet
  Foto: Statens vegvesen / Webkamera
 • Stenger E6 over Kvænangen

  Det går fremdeles kolonne på E6 over Kvænangsfjellet, men veien blir stengt fra rundt kl 21.30, forteller Statens vegvesen. Det kan bli stengt hele morgendagen. Da er omkjøring vanligvis om Finland, men strenge koronatiltak i både Norge og Finland kan gjøre det vanskelig.

 • Stort snøras stenger E69

  Det har gått et større snøskred ved Molvikneset nord i Porsanger. Raset sperrer nå E69 til Magerøya, og mellom 100 og 150 meter av autovernet er revet bort. Det er ingenting som tyder på at biler er kjørt inn i raset, opplyser politiet på Twitter.

Se siste Nordnytt 18:50