Vadsø Lions setter nettmobbing på dagsorden

Vadsø Lions har tatt initiativ til at Nittedal Teater kommer til Vadsø for å vise flere forestillinger om nettmobbing. Styrket #hengdeg er tidligere spilt 360 ganger andre steder landet.

Forestillingen skildrer ungdoms netthverdag

Forestillingen skildrer ungdoms netthverdag.

Foto: Kathrine Granaasen

Vadsø Lions har over flere år engasjert seg i holdningsskapende arbeid, som også har omfatta mobbing.

Leder av Vadsø Lions, Per-Einar Samuelsen, sier at å jobbe mot mobbing er en naturlig oppgave for foreningen.

– Like mye som vi satse på å hjelpe gamle og syke ønsker vi også å legge til rette for at den oppvoksende slekt får et godt grunnlag for samspill og samhørighet, sier Samuelsen.

Forestillingen er i Finnmark tidligere bare vist i Hammerfest. Vadsø er eneste stoppested i Finnmark for Nittedal Teater denne gangen.

Realistisk bilde av netthverdagen

Nittedal Teater mener stykket viser et realistisk bilde av den tøffe netthverdagen til dagens ungdom med konstant eksponering av blant annet urealistiske idealer, forventningspress, blogger, vold og et ekstremt nyhetsbilde.

Forestillingen #hengdeg ble produsert av Nittedal Teater høsten 2013, og har siden den gang vært på jevnlig turne. Over 75 000 har siden forestillingen som retter seg mot ungdoms- og videregående skoler, foreldremøter og andre samlinger.

Samarbeid med kommunen

Vadsø Lions samarbeider med Vadsø kommune om forestillingene.

– Det koster en del for Lions å gjøre dette. Vi får støtte fra kommunen. Kommunens ledelse har vært positiv fra første stund, sier leder av Vadsø Lions Per-Einar Samuelsen.

Det vil bli egne forestillinger for ungdomsskolen, den videregående skolen og en forestilling åpen for allmennheten.