NRK Meny
Normal

Kommunetopp nekter fortsatt for overgrep mot mann

En mann i 50-årene fra Øst-Finnmark som er tiltalt for sovevoldtekt av en kollega nekter fortsatt straffeskyld, skriver iFinnmark.no.

Dommere i lagmannsretten

LAGMANNSRETTEN: En kommunetopp er tiltalt for sovevoldtekt av en mannlig kollega i fjor sommer.

Foto: Knut-Sverre Horn

Svein Kristian Wikstrøm

Kommunetoppens forsvarer Svein Wikstrøm.

Foto: Knut-Sverre Horn

Onsdag morgen startet ankesaken mot en kommunetopp i Øst-Finnmark, som i tingretten ble dømt til tre år og tre måneders fengsel for seksuelt overgrep på en mannlig kollega.

Her erklærte tiltalte seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen. Det skriver nettavisa iFinnmark.no.

Ifølge avisa forklarer kommunetoppens forsvarer, Svein Wikstrøm, at det ikke kan utelukkes at hans klient har handlet i søvne.

Anket tingrettsdommen

Mannen, som er i 50-årene ble i tingretten dømt til tre år og tre måneders fengsel for å ha utført oralsex på en sovende mann.

DNA fra gjeringsmannen på innsiden av trusa til offeret var et sentralt bevis i saken. Men retten legger også vekt på at flere vitner forklarte seg om seksuelt krenkende adferd fra kommunetoppens side – hendelser som gikk mange år tilbake.

Erstatning

Offeret for overgrepet ble i tingretten tilkjent 150.000 i erstatning. Retten la i dommen vekt på at han har omfattende skadevirkninger etter overgrepet, med søvnproblemer og stadige flashbacks.

Mannens forsvarer ba om frifinnelse i tingretten, fordi han også da mente at et eventuelt overgrep var begått i søvne, men retten hadde ingen tro på den forklaringen.