Kom fram til ulykkessted før politiet – ble slått ned

En bil havnet i grøfta i Lakselv i natt fordi sjåføren promillekjørte. En utenforstående kom fram til stedet før politiet og begynte å ta bilder av ulykken.

Laster kart, vennligst vent...

En kjøretur i Lakselv endte dårlig for en mann i 20-årene i natt.

Det var i 05-tida natt til søndag politiet fikk melding om at en bil hadde kjørt i grøfta i nærheten av rundkjøringa i Lakselv.

Den mannlige sjåføren i starten av 20-årene hadde promillekjørt, og kjørte også uten gyldig førerkort. Han mistet etter hvert kontrollen over bilen, og havnet utenfor veibanen. Sjåføren hadde en mannlig passasjer med seg.

– Det tok tid før politiet kom fram til stedet. Innen da hadde en utenforstående tatt seg bort hit, og begynt å ta bilder av trafikkuhellet. Deretter ble han slått ned av sjåføren eller passasjeren. Muligens ble de provosert over at mannen tok bilder av dem og bilen, forteller Andreas Vesterhus, operasjonsleder i politiet i Vest-Finnmark, til NRK søndag morgen.

– Spesiell hendelse

Ifølge Vesterhus ble den fornærmede, en mann i slutten av 30-årene, lettere skadd.

– Han var på stedet da politiet kom, men patruljen tok raskt med seg sjåføren til stasjonen, og fikk ikke snakket med fornærmede. Han hadde ikke behov for medisinsk hjelp.

Vesterhus synes hendelsen er spesiell.

– Det er sjelden noen blir angrepet av de involverte når de kommer fram til et ulykkessted. Det er ikke bra, og kan teoretisk sett handle om å prøve å påvirke et vitne i en eventuell straffesak, sier han.

Sjåføren er nå anmeldt for promillekjøring uten førerkort. Siktede har erkjent straffskyld for dette.

– Etterforskninga vil vise om han også blir anmeldt for voldsbruk, sier Vesterhus.

Etter blodprøvetaking i natt ble siktede dimittert av politiet. De måtte også ta seg av en annen promillekjører i natt, en kvinne i Hammerfest. Hun fikk førerkortet sitt beslaglagt etter hendelsen.