NRK Meny
Normal

Julie (91): – Dette var en opplevelse

– Det kan ikke bli flottere enn dette, sa 91 år gamle Julie Nilsen etter åpningskvelden på Alta soul- og bluesfestival. Å besøke en festival har hun nemlig aldri gjort tidligere.

Jule Nilsen (91) har vært på festival for aller første gang

KOSELIG KVELD: Julie Nilsen(t.v) og de andre fra vertshuset eldresenter var godt fornøyd med kvelden på festival.

Beboerne på Vertshuset eldresenter er ikke helt vanlige festivalgjengere. Torsdag kveld var de imidlertid invitert på åpningen av Alta soul- og bluesfestival. Ikke bare var de invitert, de ble også hentet med buss av festivalarrangøren. Vell om bord steg forventningene til 91 år gamle Julie Nilsen, for hun har aldri vært på festival før.

Julie Nilsen

Jule Nilsen var svært så fornøyd etter sin første festival. Så fint synes hun det var at hun kanskje drar på flere i sommer.

Foto: Rune Berg / NRK

– Jeg har store forventninger, det er vel sånn når man ikke har vært på sånt før. Det er spennende, sier Julie, som gledet seg mest til å oppleve musikken.

Hele gjengen fra eldresenteret var hedersgjester denne åpningskvelden. Slik de også var i fjor, for det er andre året på rad at festivalledelsen har invitert Alta kommunes eldre på musikk og matservering.

– De har ikke så mye tilbud og musikk er med på å bygge sjela. De blir friskere og raskere av å høre god musikk. Det er godt for sjela, forklarer festivalsjef Stig Anton

Julie Nilsen og Stig Anton Eliassen

Julie og festivalsjef, Stig Anton Eliassen. Hvert år inviterer Eliassen de eldre i Alta kommune til festival.

Foto: Rune Berg / NRK

Eliassen.

Trakk til seg flere hundre

Det var ikke bare vertshuset eldresenter som hadde funnet veien til festivalområdet denne åpningskvelden. Med den folkekjære artisten, Jonas Fjeld, på scenen ble det fult telt og omlag 700 publikummere sang med. Fra perfekt plassering på første rad kunne Julie og de andre fra vertshuset nyte kvelden. Det gikk ikke lang tid før den godeste Jonas Fjeld skapte liv i over nitti år gamle fingre og føtter.

Alta soul og bluesfestival

Jonas Fjeld trakk til seg mye folk på åpningsdagen av Alta soul- og bluesfestival

Foto: Rune Berg / NRK

– Det kunne ikke blitt flottere, det var veldig fint og sånn var det hele tiden, forteller Julie når gjengen igjen sitter på bussen på vei hjem.

Etter fire timer på festival var det ingen tvil om at de ga mersmak.

Skal du dra på flere festivaler i sommer?

– Ja, det kan godt hende. Vi vet ikke, men det var hvert fall flott. Det var en opplevelse, avslutter en fornøyd Julie Nilsen.