NRK Meny
Normal

Julegaver til fotballpublikummet

Med spillere som Thomassen, Reginiussen og Bråten sikret i stallen, tok Alta IFs trener Rune Repvik juleferie med godt humør. Han har tro på en god sesong neste år med signeringene som klubben omtaler som julegaver.

Alta IF - HamKam

Det er nok flere som har savnet spilleren med nummer 10 på ryggen, Svein Ove Thomassen. Han er sammen med et par andre profiler årets julegave til Alta IFs publikum. Bildet er tatt i 2014, da Alta slo HamKam 2-0 i Finnmarkshallen.

Foto: Erik Lieungh

Den siste tiden har signeringene til Alta IFs 2. divisjons lag kommet på løpende bånd, og spesielt fornøyd er treneren med forsterkingen av den lokale tilhørigheten. Da sikter han til Svein Ove Thomassen, Christian Reginiussen og Vegard Båtnes Bråten.

Rune Repvik

Alta IFs trener, Rune Repvik, tar fatt på oppkjøringen til sesongstart med laget sitt allerede i begynnelsen av januar.

Foto: Erik Lieungh

– Thomassen er en unik spiller med gode kvaliteter som ikke så veldig mange andre har. Det at han velger å satse igjen, kommer til å trekke mer publikum. I tillegg har vi klart å resignere Kjetil Thomassen, Thomas Torgersen og Sega Ngom, som er gode spillere, sier Repvik.

En spiller som også har vært etterlengtet, er nevnte Reginiussen. Han skal pendle til Alta fra Trondheim for å spille fotball.

Christian Reginiussen

Christian Reginiussen har signert for Alta og lover publikum mange spennende og tette kamper.

Foto: Kai Erik Bull

– Jeg er veldig klar for det. Det blir veldig artig å spille med såpass mange gode spillere som Alta har hentet nå. Vi har en tøff sesong i vente med flere lag som skal satse, sier Reginiussen.

Treneren begynte å vurdere for noen måneder siden hva som kommer til å bli viktig i sesongen 2016, ut ifra erfaringene som er gjort under årets sesong.

– Vi ønsker å rykke opp og være i toppen, så vi er nødt til å slippe inn færre mål enn det vi har gjort i årets sesong. Derfor er disse signeringene også viktige, sier Repvik.

Fremhever identiteten

Ifølge trener Repvik er omtrent 90 prosent av spillerne i stallen hans fra Nord-Norge og den største delen fra Finnmark. Det tror han kommer til å spille en viktig rolle for laget neste år.

– Identiteten vår er kjempe viktig, og vi ønsker å stå hardt på denne profilen, sier Repvik.

A-stallen i laget er ganske likt nå som den de hadde i 2013, da de rykket opp til 1. divisjon. På hjemmesida til Alta IF kan man lese at den sesongen scoret Magnus Nikolaisen 23 mål, Svein Ove Thomassen 11 og Sega Ngom 10. Repvik håper at de vil klare å gjenskape suksessen.

Alta IF - HamKam

I denne posisjonen får vi nok ikke ofte se Svein Ove Thomassen, når han igjen stiller i gult og blått for Alta IF, etter å ha spilt for Tverrelvdalen IL et år.

Foto: Erik Lieungh

– Da gikk nesten alt på skinner, men det er mye som har skjedd siden da. Vi skal konkurrere mot veldig gode, som alle satser hardere fordi de ønsker å rykke opp til 1. divisjon, sier han.

Kan komme flere signeringer

Repvik kommer ikke med flere spillersigneringer i år, men tror at det fort kan komme en eller to i januar eller februar. Om neste års sesong er han optimistisk.

– Vi kommer til å være soleklare opprykkskandidater med disse signeringene, og hovedmålet vårt er uten tvil å være blant de øverste lagene. En liten drøm er jo å rykke opp, og den kjenner jeg på hver eneste dag som en fin motivasjon.