NRK Meny
Normal

Full tillit til sykehusdirektør

Finnmarkssykehuset hadde torsdag et ekstraordinært styremøte som kun hadde en sak på agendaen: Turbulensen rundt administrerende direktør, Torbjørn Aas.

Thorbjørn Aas

Torbjørn Aas ble tilsatt som administrerende direktør for Finnmarkssykehuset i 2013. Han er tidligere politimester for Vest-Finnmark politidistrikt.

Foto: Allan Klo, NRK

Finnmarkssykehusets administrerende direktør er anmeldt for å ha vært inne i pasientjournaler, og har i etterkant av et avisoppslag ringt opp en psykisk syk pasient.

Det var Altaposten som først omtalte telefonsamtalen Torbjørn Aas gjorde til en pasient etter et oppslag de hadde i sin avis. Pasienten gikk ut i avisa og fortalte om «journalsnoking» og anmeldelse av direktøren og en annen av Finnmarkssykehusets ansatte.

Får ingen konsekvenser

– Dette får ingen konsekvenser for direktør Torbjørn Aas, sier styreleder i Finnmark sykehuset Ulf Syversen.

Ulf Syversen

Styreleder i Finnmarkssykehuset, Ulf Syversen har full tillit til direktøren.

Syversen forteller at styret i dag har fått en redegjørelse av saken. Vi er orientert om at enkeltpersoner i foretaket er anmeldt for å ha vært inni i pasientjournaler, og at direktøren har ringt til en pasient. Styrelederen mener at styret har fått en grundig redegjørelse for hele saken om pasientjournaler.

– Vi har fått en uforbeholden beklagelse fra direktøren i forhold til den telefonen han tok til en pasient, sier Syversen. Vi er veldig glad for at Aas har lagt seg helt flat i forhold til denne telefonen og er hundre prosent sikker på at han ikke vil gjøre det igjen.

Full tillit

Torbjørn Aas er en av tre personer som er anmeldt for å ha vært inne i pasientjournaler

Ulf Syversen er klar på at styret til Finnmarkssykehuset ikke kan gå god for eventuelle lovbrudd.

Det blir ikke gjort noe videre i denne saken i påvente av politiets etterforskning om hvorvidt det er begått brudd på lov og forskrift i forbindelse med bruk av pasientopplysninger

– Aas er fortsatt under politietterforskning, og når etterforskning er klar vil vi ta det videre derfra, men på det nåværende tidspunkt har vi full tillit til Aas, sier Syversen.