Finnmark i natt: Brann, fyllekjøring og vold

Det var trolig ingen personer inne i lagerbygget som begynte å brenne i Båtsfjord i natt.

Brann i Båtsfjord

En rekke kjøretøy ble ødelagt, men ingen personer ble skadet i brannen i Båtsfjord.

Foto: Inge Wahl

– Det var kun materielle verdier som gikk tapt, og det var store røykskader, sier operasjonsleder Jan Arne Pettersen til NRK.

Lageret lå i tilknytning til Polar Hotell, og det var snøskuter, båt, lastebil og personbil i bygget, etter det politiet har fått opplyst.

Brannvesenet startet etterslukking i 06.30-tida. Politiet sender mannskaper til brannstedet tirsdag. Inntil da vet de ikke mer om årsaken.

Vold

Flere steder var det voldsepisoder. I Hammerfest var det verken politi eller andre vitner til stede da to menn havnet i slagsmål, og de vil trolig anmelde hverandre.

I Sandnesdalen var det melding om mindreårige på fest før midnatt, men det var stille og rolig da politiet kom. Et par timer senere var det melding om bråk og slåssing på russetreff samme sted, men også denne gang var det rolig da politiet kom fram. De tok en prat med dem som var involvert i slåssingen.

Pirat og promille

I Honningsvåg har politiet stoppet en utenlandsk sjåfør som var mistenkt for piratkjøring. Akkurat det blir vanskelig å bevise, men siden bilen manglet lys, måtte den uansett parkeres.

Samme sted fikk politiet tips om promillekjøring. De rykket ut og stoppet bilen, og føreren viste seg å være påvirket. Det er tatt blodprøve og opprettet sak.

Også i Alta fikk de melding om promillekjøring. To patruljer lette etter en sølvfarget Mazda 626 uten hell.

Fyll og bråk

I Hammerfest ble en 27-åring anmeldt for å urinere på offentlig sted, mens en 26-åring fikk beskjed om å ta kvelden og holde seg vekk fra sentrum resten av natta.

En full mann i Vadsø virket forkommen og måtte kjøres hjem, mens en «usannsynlig beruset mann» i drosjekø i Kirkenes måtte til helsesjekk.

En mann i Lakselv kom over en jente som hadde kuttet seg. Ambulanse ble sendt til stedet, og politiet vil føle opp hvis det har skjedd noe straffbart.

I Båtsfjord var det klager på høy musikk fra en leilighet, uten at politiet hadde kapasitet til å følge opp.