Hopp til innhold
Sykehus Kirkenes

Høie nekta å snakke med «underjordiske»: – Uklokt og dyrt, sier kulturhistoriker

I god samisk ånd og tradisjon samla helseforetakets ledelse seg på tomta for nye Kirkenes sykehus for å be «de underjordiske» om lov til å bygge. Den som nekta å være med på seansen var helseminister Bent Høie. Uklokt og dyrt, sier samisk kulturhistoriker i dag.

Kirkenes sykehus

Helseforetak tapte nesten 300 millioner kroner på nytt sykehus

Finnmarkssykehuset taper flere hundre millioner kroner, etter å ha inngått forlik i sluttoppgjøret for det nye sykehuset i Kirkenes. Sykehuset mener likevel at dette ikke går utover framtidige investeringer.

Kirkenes sykehus

Nær 1000 feil på nytt sykehus: – En varslet katastrofe

Det skal bygges en rekke nye sykehus i Norge. Nå advarer leger mot å gjøre de samme tabbene som i Kirkenes.

Overlege Hilde Wara

Nytt sykehus med ett alvorlig avvik i uka – pasient døde

KIRKENES (NRK): Det nye Kirkenes sykehus hadde 41 alvorlige avvik på mindre enn 11 måneder etter at de åpnet. – Bemanningen er så dårlig at vi er heldige at det ikke skjer flere feil, sier overlege Hilde Wara.

Helge Stærk

Øyepasienter får ikke time på sykehus – optikere er bra nok, mener øyelege

Blindeforbundet får stadig meldinger om at folk blir avvist av sykehus på grunn av manglende ressurser. Samtidig mener øyelege at det er for mange unødvendige henvisninger, nettopp til sykehusene.

Helge Stærk

Helge slet med synet – ble avvist av sykehus

Helge Stærk fikk beskjed om at sykehuset ikke hadde kapasitet til å følge opp legens henvisning. Han ble bedt om å dra til optiker i steden.

Nye Kirkenes sykehus

Sykehusflyttingen snart i mål: – Nå er det godt å se at vi er ferdige

Innflyttingen på nye Kirkenes sykehus er ferdig, og ansatte gjør seg nå klar til å jobbe på Norges mest moderne sykehus.

Erna Solberg og Bent Høie klippet snora

Ville ikke spørre underjordiske om lov til å bygge på tomta. Så gikk «alt» galt med sykehuset

Høie takket nei til tradisjonell overnatting før sykehusåpning - en overnatting som er bygd på et samisk sagn. Fem år etter åpnet statsråden skandaleprosjektet i Kirkenes.

Nye Kirkenes sykehus

Millionkrangel om feilutbetalinger ved skandalesykehus kan havne i retten

Finnmarkssykehuset går rettens veg for å få utbetalt flere titalls millioner kroner fra selskapet som har bygd skandalebefengte Nye Kirkenes sykehus.