Hopp til innhold
Nordlys over luftskipmast

Lyden av nordlyset

Glem kameraer, stativer og lukkertid. Nå er det lyden av nordlyset som gjelder.

VilVite besøkende en million

Besøkende nummer én million på VilVite

Alle har en drøm om å spasere inn på et senter, og så blir du feiret som kunde nummer én million. I dag gikk drømmen i oppfyllelse for denne skoleklassen.

Tor B. Jørgensen

Biskop vil at Norge skal forby bruk av atomvåpen

Biskop Tor Berger Jørgensen skal i august på pilegrimstur til Japan for å minnes de som døde under bombingen i 1945. Han ønsker at regjeringen skal forby bruk av atomvåpen.

Årets multe

Den store moltekrigen

I enkelte bygder med gode moltemyrer sies det at det er fred i bygda til molta modner – da går det en næringsvandring innover myrene med bærplukkere utstyrt med høye støvler og store spann.

Oksehodehai

Haiens store svakhet avslørt

Ny studie viser at noen haier kan være fargeblinde. Det kan redde mennesker.

Jaktfalk letter

Himmelens lanseknekt

Julius Caesar trente opp jaktfalker til å angripe fiendens brevduer. I dag trenes falker til mer konvensjonell jakt. Bli med på falkoneringskurs!

RAINBOW WARRIOR

Regnbuens krigere

Miljøorganisasjonen Greenpeace ble utsatt for sabotasje da skipet Rainbow Warrior ble senket mens det lå til kai på New Zealand i 1985.

seilskute

Pandora

Fra seilskutetiden: Pandora var skipet som ble sendt ut for å lete etter mytteristene på Bounty. Men så forliste Pandora i en storm utenfor Australia. Vraket ble funnet i 1977, og har vært en sann skattekiste for marinarkeologene.

ANANAS

Herr og fru Ananas

Margit og Hjalmar Heggen dro med sine barn til Australia på 1950-tallet. De endte opp som ananasbønder, og levde resten av livet i regnskogen. Hør Margit og Hjalmar fortelle om sitt utrolige liv.