Eggene varer (nesten) evig Norske egg er stemplet med 28 dagers holdbarhet, men varer mye lenger. Sjekk eggets holdbarhet i et glass med vann. Av Karina Kaupang Jørgensen
«En ting er sikkert: Vi kan ikke ha så mye transport av mat som i dag» I butikken kan du i dag kjøpe alt fra poteter produsert på nabogården til meksikanske bringebær som er fraktet til Norge med fly. Både gjødselproduksjon, transportmåte og lagring betyr noe for hvor miljøvennlig maten din er. Her kan du se hvor mye CO2 maten din har brukt på vei til hyllene. Av Mari Rollag Evensen
Ekstrem prisforskjell på tomater Antall tomatsorter i butikken er tidoblet på få år, og kiloprisen varierer fra 17 til 200 kroner. Men prisen er ikke en garanti for smaken. Av Line Hødnebø
Nordmenn dropper loffen Nå går bakerne nye veier for å finne grove alternativer. Erter, epler og gulrøtter har inntatt brøddeigen i rekordfart. Av Lars Erik Skjærseth
Pølse utan kjøt smakar best FBI har testa grillpølser. Konklusjonen er at pølse utan reint kjøt er best på smak. Av Frode Søreide
Rester fra kyllingskrotten blir pølser Enkelte pølser inneholder ikke noe som kan kalles kjøtt. Det er rester fra kyllingskrotten som utnyttes og blir til mat. Pølsemakerne er uenige om hva som kan kalles kjøtt. Av Øystein Solvang
- Vi dopes av grønnsaker Frukt og grønt som importeres om vinteren inneholder langt mer sprøytemidler enn ellers i året. Norsk ekspert hevder at grønnsakdyrkere i EU manipulerer med sprøytingen slik at den ikke blir oppdaget i kontrollen. Av Tor Risberg
Får millioner for å se på søpla di Nå vil forskerne til bunns i hvorfor vi kaster så mye mat her i landet. Forskningsrådet har bevilget ti millioner kroner til et større forskningsprosjekt på matavfall. Av Tor Risberg og Line Hødnebø
Deilige restefiskekaker Kari og Ola kaster mer mat enn noen gang, selv når maten er fullt spiselig. Her er noen forslag til enkel og god middag basert på matrester. Av Tor Risberg