Norske egg er stemplet med 28 dagers holdbarhet, men varer mye lenger. Sjekk eggets holdbarhet i et glass med vann.
I butikken kan du i dag kjøpe alt fra poteter produsert på nabogården til meksikanske bringebær som er fraktet til Norge med fly. Både gjødselproduksjon, transportmåte og lagring betyr noe for hvor miljøvennlig maten din er. Her kan du se hvor mye CO2 maten din har brukt på vei til hyllene.
Antall tomatsorter i butikken er tidoblet på få år, og kiloprisen varierer fra 17 til 200 kroner. Men prisen er ikke en garanti for smaken.
Nå går bakerne nye veier for å finne grove alternativer. Erter, epler og gulrøtter har inntatt brøddeigen i rekordfart.
FBI har testa grillpølser. Konklusjonen er at pølse utan reint kjøt er best på smak.
Enkelte pølser inneholder ikke noe som kan kalles kjøtt. Det er rester fra kyllingskrotten som utnyttes og blir til mat. Pølsemakerne er uenige om hva som kan kalles kjøtt.
Frukt og grønt som importeres om vinteren inneholder langt mer sprøytemidler enn ellers i året. Norsk ekspert hevder at grønnsakdyrkere i EU manipulerer med sprøytingen slik at den ikke blir oppdaget i kontrollen.
Nå vil forskerne til bunns i hvorfor vi kaster så mye mat her i landet. Forskningsrådet har bevilget ti millioner kroner til et større forskningsprosjekt på matavfall.
Kari og Ola kaster mer mat enn noen gang, selv når maten er fullt spiselig. Her er noen forslag til enkel og god middag basert på matrester.